Sony Alpha 7C: najmanjši in najlažji fotoaparat polnega formata na svetu

Zadnjič posodobljeno: :

Sony Alpha 7C se ponaša z brezkompromisno zmogljivostjo, naprednim samodejnim ostrenjem,snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 4K ter mnogimi drugimi vrhunskimi lastnostmi.

Sony Alpha 7C ima vgrajen slikovni seznor CMOS Exmor R polnega 35-milimetrskega formata z ločljivostjo 24,2 MP in osvetlitvijo od zadaj. Skupaj s pogonom za procesiranje slike BIONZ X nudi visoko občutljivost, izjemno ločljivost, dinamični razpon, ki znaša 15 stopenj osvetlitve ter zelo hitro obdelavo slikovnih podatkov. Opremljen je z velikim zaslonom LCD tipa 3.0, občutljivim na dotik, ki šteje približno 921 tisoč slikovnih točk in nudi optimalno vidljivost tudi v močni svetlobi na prostem.

Poleg tega se Alpha 7C ponaša še z visokokakovostnim načinom ogleda za natančnejše in naravnejše podrobnosti ter elektronskim iskalom Tru-Finder v tehnologiji OLED z ločljivostjo 2,35 MP (XGA). Fotoaparat uporablja sledenje v realnem času, ki s pomočjo umetne inteligence ob delnem pritisku na gumb sprožilca poskrbi za natančno samodejno izostritev. Če sledenje v realnem času (z vklopljeno funkcijo “Face/Eye Priority in AF”) uporabljate za fotografiranje ljudi, sistem zazna subjektove oči in obraz, ostrenje zaklene nanje ter jih v realnem času izjemno natančno izostri.

Fotoaparat uporabnikom prinaša tudi funkcije, ki poenostavijo upravljanje med in po fotografiranju, kot je na primer prilagajanje gumbov Fn. Ohišje je odporno na prah in vlago, s čimer omogoča fotografiranje v zahtevnejših okoljih.

Najmanjše in najlažje ohišje na svetu

To, da ima Sony Alpha 7C najmanjše in najlažje ohišje na svetu, so Sonyjevi inženirji dosegli z nadgrajenim 5-osnim sistemom stabilizacije slike v samem ohišju, nadgrajenim zaklopom in uporabo samonosne konstrukcije, ki se sicer pogosto uporablja pri avtomobilih in letalih. Kljub tako kompaktnemu ohišju se ponaša s stabilizatorjem slike, ki omogoča fotografiranje z do 5 stopenj daljšim časom osvetlitve. Fotoaparat Alpha 7C uporablja baterijo NP-FZ100, ki jo odlikuje visoka kapaciteta, s čimer lahko ponudi dovolj energije za 740 fotografij z uporabo zaslona LCD, kar je največ na svojem področju, medtem ko je z uporabo iskala mogoče posneti 680 fotografij. To pomeni, da je Alpha 7C idealen tudi za daljša fotografiranja.

Sony Alpha 7C

Sony Alpha 7C: kaj prinaša na področju videa?

Uporaba vseh slikovnih točk slikovnega senzorja polnega formata – brez potrebe po njihovem združevanju – omogoča zajem več kot dvakrat  toliko podatkov, kot jih zahteva video v ločljivosti 4K (QFHD: 3840 x 2160). Ti podatki se nato nadvzorčijo, s čimer nastane visokokakovosten video 4K, poln izjemnih podrobnosti in globine. Poleg tega Alpha 7C podpira tudi profile HDR (HLG) in S- Log/S-Gamut, počasne in hitre posnetke, snemanje v polni visoki ločljivosti z visoko hitrostjo 120 sličic na sekundo ter druge napredne funkcije. Dodatno se lahko Alpha 7C pohvali tudi s snemanjem visokokakovostnega zvoka, ki skupaj z visokokakovostno sliko ustvarja popolno harmonijo vrhunskih videoposnetkov. Poleg tega sta vgrajena tudi priključek za slušalke ter običajen priključek za mikrofon. In še glede videoposnetkov, ki jih s fotoaparatom posnamete v pokončnem formatu – tem so dodani metapodatki, ki po prenosu posnetkov v pametni telefon omogočijo predvajanje in urejanje v pokončnem formatu.

Sony Alpha 7C

Za poenostavitev poteka dela je na voljo brezžična povezava Wi-Fi za neposreden prenos fotografij in videoposnetkov v pametni telefon ali tablični računalnik, kar olajša njihovo deljenje, ogledovanje in shranjevanje. Tukaj je še priključek USB Type-C, ki podpira standard SuperSpeed USB (USB 3.2), s čimer omogoča hitrost prenosa podatkov do 5 Gbit/s, s tem pa hiter prenos slik v računalnik med fotografiranjem na daljavo. Poleg hitrega prenašanja podatkov omogoča tudi napajanje iz zunanjih prenosnih baterij.

Sony Alpha 7C

Dodatne Informacije

sony.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše kompaktne kamere – fotoaparati 2020: kompakten fotoaparat za vsak proračun