15 stvari, ki se jih naučiš, ko se lahko zaneseš le nase

"Zaupaj si!" – Aristotel

“Upaj si zaupati vase. Mnogo tistega, kar danes učimo, je bila nekoč drzna zamisel posameznika, ki je upal bolj zaupati svojemu srcu in umu, kot pa sprejeti prevladujoča prepričanja svojega časa.” – Ching Ning Chu

Na trenutke pridete v življenju do točke, ko ostanete sami. Brez podpore drugih ljudi. Tedaj se naučite pomembnih življenjskih lekcij.

1. Naučite se, da včasih ljudje ne morejo razumeti vaše stiske. Lahko jim poskušate nekaj razložiti, ampak bodo to resnično razumeli šele tedaj, ko se bodo sami znašli v isti situaciji.

2. Ugotovite, da si na koncu lahko pomagate le sami in da ste vi tisti, ki začnete aktivno reševati težave.

3. Lažje vam je, ko o nekaterih stvareh ne govorite, ker začnete podzavestno pričakovati, da se bo to zgodilo. Zaradi tega postanete razočarani, ko se ne zgodi tisto, kar ste mislili, da se bo zgodilo.

4. Spoznate, komu je resnično mar za vas in kdo samo igra. Pravi prijatelji so pokažejo v težkih časih.

5. Spoznate, da nekateri vaši prijatelji ne poznajo vašega resničnega jaza, ampak le en del vas. Z drugimi besedami, imajo vas radi, ko ste srečni, ne pa tudi, ko ste žalostni.

6. Nekateri ljudje ignorirajo vaše težave in vas ne poslušajo. Pomembni so samo oni. Bežite od takšnih ljudi.

7. V sebi začnete iskati odgovore, namesto da iščete odobravanje in rešitve izven sebe. Stvari počnete po svoji presoji.

8. Naučite se biti odgovorni za svoje življenje. Če vam kaj spodleti, ste sami odgovorni in za svoj neuspeh in ne krivite drugih ljudi za to. Preprosto se naučite, kako voditi in zmagati svoje bitke.

9. Naučite se sprejemanja samega sebe. Težko je, ko mislite, da ste sami. Naučite se, da nekaterih stvari ne smete jemati preveč osebno in  tako postanete še močnejši, ko ste.

10. Naučite se spoprijeti z osamljenostjo. Objemite svoje misli, svojo zmedenost in svoje strahove. Sčasoma boste postali neustrašni, zadovoljni, tudi ko in če ste sami.

11. Spoznate, da ima vsak svojo vlogo v vašem življenju, nekateri nimajo pomembne in so prišli na vašo pot le začasno.

12. Postanete previdnejši. Niste več tako zaupljivi, ne zaupate več zlahka. Postavljate meje, še posebej tistim, ki jim ni v interesu vaše najvišje dobro.

13. Spoznate, da je včasih bolje, da ljudem ne poveste vsega o sebi, saj nikoli ne veste, na kakšen način in kdaj bodo to uporabili proti vam.

14. Zavedate se, da lahko po padcu vedno vstanete in da se ni potrebno zanašati na nikogar.

15. Preživite lahko le sami, saj vas nekateri ljudje želijo le povleči na dno.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako prepoznati psihopata v 5 minutah: naučite se tega kot očenaš!