Kaj se zgodi, če vedno govorite resnico?

"Kadar ste v dvomih, povejte resnico. Resnica je najvrednejša stvar, kar jih imamo." - Mark Twain

Dobro in koristno je govoriti resnico, saj se vam na ta način odprejo nove poti v življenju, odnosih in celo karieri. Čeprav je težko, vseeno poskusite biti vsak dan 100-odstotno iskreni. Ljudje, ki govorijo resnico, lahko ponudijo veliko več, kakor ljudje, ki lažejo.

Tu je 13 razlogov, zakaj govoriti resnico.

Resnica vam odpre srce

Ko ste iskreni, to običajno izvira iz vaše notranje strasti, sočutja in zanimanja za druge ljudi. S tem si boste izboljšali stanje duha, saj se iskrenost čuti in zazna v in zunaj vas.

Pozabite na strah

Ob izgovarjanju laži ima marsikdo nenavaden občutek v trebuhu. Se spomnite, ko ste nazadnje nekomu lagali v obraz? Kaj ste čutili? Ste imeli čuden občutek v želodcu? Vas je stiskalo v prsih? Ste se sprehajali naokoli v strahu in upanju, da ne bodo ugotovili, da ste lagali? Odgovorite iskreno na ta vprašanja. Ko boste popolnoma iskreni, ne boste več čutili strahu.

Delovali boste bolj pristno

Ko boste iskreni, bodo ljudje zaznali vašo odkritost, srčnost. Ob vas bodo imeli občutek, da ste njihov prijatelj.

Resnica vas varuje pred težavami

To 100-odstotno drži. Če ste iskreni, se s tem zaščitite pred stresom, medtem ko z laganjem sami sebi kopljete jamo. Zakaj ne bi bili le iskreni?

Resnica bo oblikovala vašo moralo

Pogosto ste postavljeni pred moralno vprašanje, ker niste govorili resnice in ob tem čutite krivdo zaradi določene situacije. Če čutite v trebuhu, duhu in celo v glavi, da nekaj ni v redu, povejte resnico. Kmalu boste imeli več zaupanja v svoje odločitve.

Vaš duh bo mirnejši

Ko ste religiozni ali duhovni, se odprete iskrenemu načinu življenja. Razsvetlite svojo dušo in spodbudite v sebi večjo produktivnost. Ljudje vas bodo dojemali kot zdravo in pozitivno osebo.

Cenili bodo vaše mnenje

Prijatelji, družina in celo znanci bodo začutili vašo iskrenost v pogovoru. Če boste vedno govorili resnico, se bodo ljudje počutili ob vas varnejši in sproščeni ter vas bodo spraševali po vašem iskrenem mnenju.

Poslušali vas bodo

Ljudje bodo bolj nagnjeni k poslušanju vaših nasvetov in bodo ravnali v skladu z njimi. Ko namesto laži govorite resnico, bodo drugi pozorno poslušali, kaj imate povedati, saj zdaj promovirate vrednote in pristnost.

Iskrenost odpira pot do kariere

Kdo želi delati na delovnem, kjer mora lagati, da bo lahko uspešen? Nihče. Boljšo službo boste našli, če boste v svojem pristopu neposredni in pošteni.

Iskrenost naredi vaše ljubezensko življenje bolj celovito

Ne glede na to, ali ste v dolgotrajni zvezi ali ste sami, je poštenost ključnega pomena za boljše partnerstvo. Vaš partner bo v najhujših časih cenil vašo poštenost, kar je pot za lažje reševanje težav v odnosih. Če ste sami, boste na ta način lažje našli osebo. Nihče ne mara začeti odnosa, polnega zavajanja in laži.

Vaša ustvarjalnost bo zacvetela

Ljudje, ki so kreativni, ne ustvarjajo zaradi tega, da bi lagali in manipulirali z drugimi. Ustvarjajo iskreno in so v to potopljeni z vso dušo in telesom. Začnite biti pošteni in opazujte, kako raste vaša ustvarjalnost.

Vaša lepota bo trajala dlje

Pomislite, kako laž vpliva na vas. Dodatni stres zaradi krivde ali strahu, da bi vas ujeli, vodi do izpadanja las, gub … Ko govorite resnico, ste videti lepši.

Ste boljša oseba

Nihče si ne želi imeti prijatelja, otroka, brata, sestro ali starša, ki živi v svetu laži. Pomislite na osebo, ki jo imate za najboljšega prijatelja, kako pogosto je iskrena do vas?

Živite življenje 100-odstotno polno resnice in poštenosti ter opazujte, kako vas bodo ljudje začeli ceniti.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kar ti je namenjeno, te nikoli ne bo zapustilo!