Računalniške igre, ki jih nestrpno pričakujemo v letu 2014

Leto 2013 so zaznamovale nove generacije konzol PlayStation 4 in Xbox One. Zdaj pa lahko le čakamo na izdajo iger, ki bodo izkoristile izboljšane moči igralnih konzol. Predstavljamo vam 10 premišljenih, ustvarjalnih, akcijskih in zabavnih iger, ki bodo ugledale luč v letu 2014.

1. TITANFALL
Morda najbolj pričakovan naslov za Xbox One podjetja Respawn Entertainment, namerava preurediti seznam najbolj igranih prvoosebnih streljačin, ki jim trenutno vladata Call of Duty in Battlefield. Sicer bo igra vedno povezana na splet v multiplayer načinu, vendar boste lahko sledili krovni zgodbi, kar je novost med igrami. Resnično vznemirljiva igra, kjer boste lahko skakali po stenah, leteli z jet-packom in plezali v notranjost Titana ob uničevanju nasprotnikov in njihovih robotov. Predviden izid je 11. marec 2014.

2. DESTINY
Nova franšiza ustvarjalcev nagrajene igre Halo, se pričakuje že kar nekaj časa in bo končno na voljo v tem letu. Masivna spletna prvoosebna streljačina, kjer se boste s svojim likom potopili v vojno na skrivnostni Zemlji prihodnosti. Ambiciozna igra s čudovito zgodbo bo na voljo 9. septembra 2014 in upamo, da bo izpolnila visoka pričakovanja.

3. ELDER SCROLLS ONLINE
Dobro znana franšiza fantazijskega pripovedovanja Elder Scrolls bo dobila še spletno različico. Lahko bi rekli tudi združenje World of Warcraft in Skyrim v masivno spletno RPG igro, kjer ne bo manjkalo epskih lokacij, zveri, magičnih moči in viteških bojev. Za PC bo na voljo 4. aprila, medtem ko za konzole napovedujejo izid v juniju 2014.

4. MARIO KART 8
Nintendo je svojo konzolo naslednje generacije – Wii U – predstavil že pred več kot letom dni. Vendar se ni toliko uveljavila zaradi svoje zastarele grafike, nenavdušujočih kontrolerjev in le par zanimivih iger. Nintendo ima namen to popraviti z izdajo prenovljenih najbolj priljubljenih franšiznih iger. Ena izmed teh bo še večji in še boljši Mario kart z novimi vozili, anti-gravitacijskimi progami in izboljšano grafiko. Pričakujemo spomladi 2014 za konzoli Wii U ter 3DS.

5. THE ORDER: 1886
V prvem napovedniku The Order spremljamo ulice mesta Whitehall v 18. stoletju. Tlakovane ulice, vozovi s konjsko vprego in … futuristične električne puške? Vsekakor zelo zanimiva igra ekskluzivnega Sonyjevega studia Santa Monica Studios, znanega po igri God of War. Pričakujemo jeseni za PS4.

6. TOM CLANCY´S THE DIVISION
Ubisoft težko razočara z Tom Clancyjevimi naslovi kot so Splinter Cell, Ghost Reacon in Rainbox Six. Nič drugače ne bo z novim naslovom The Division, kjer boste kot član skrivnostne enote dobili nalogo infiltracije v New York po bolezni, ki je bila sproščena na Black Friday (ameriški črni petek ali nakupovalna mrzlica na razprodajah). Zanimiva zgodba z izredno grafiko, ki zajema vse od dinamične svetlobe do ultra-realističnega dima, zahvaljujoč novem Ubisoftovem grafičnem motorju Snowdrop, zaradi katerega je The Division ena izmed najlepših prihajajočih iger. Točen datum izida še ni znan, vendar zagotovo v letu 2014.

7. SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH
Originalna South Parkova pustolovščina, ki sta jo napisala Matt Stone in Trey Parker. The Stick of Truth se igra kot RPG, kjer prevzemamo vloge znanih junakov in sledimo zgodbi, ki se med drugim norčuje iz znanih naslovov kot so Skyrim in Street Fighter. Zanimiva igralnost, ki daje občutek gledanja enega izmed delov zabavne TV serije. Prihaja marac letos za Xbox 360, PS3 in PC.

8. THE EVIL WITHIN
V letu 2014 prihaja ogromno iger, kjer pobijamo zombije. Vendar The Evil Within izstopa zaradi dveh razlogov. Prvi je ta, da prihajaja izpod rok ustvarjalcev studia Bethesda (družba zaslužena za Elder Scrolls in Fallout) in drugi, da je plod domišljije Shinji Mikamija, ki je ustvaril znano franšizo Resident Evil. Po prvih napovednikih izgleda The Evil Within zelo grozljivo. Izide v letu 2014.

9. METAL GEAR SOLID 5: THE PHANTOM PAIN
Metal Gear Solid je še vedno ena izmed najboljših akcijskih franšiz izpod rok ustvarjalca Hideo Kojima. In napovednik za novi del pripravi oboževalce, da se jim cedijo sline od pričakovanja. Odprt svet, globoka zgodba in taktična igralnost, ki je vsem pri srcu, zagotavljajo velik uspeh igre. Še posebej zato, ker bo 20. marca 2014 izdana tudi za konzoli Xbox One in PS4.

10. QUANTUM BREAK
Napovednik Quantum Breaka iz E3 prikazuje neverjetno zgodbo znanstvenih poizkusov, kjer je mogoče zaustaviti čas. Z multimedijskimi sposobnostmi Xbox One se bo odprl nov način igranja iger, ki bo počasi zbrisal mejo med TV serijami in igranjem iger. Kot že znani Halo TV Series se bo tudi Quantum Break namreč igral v kombinaciji s TV epizodami, kar prinaša inovativne in nepričakovane načine igranja. Izid igre se pričakuje v letu 2014.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Po zadnjih raziskavah so glavni vir stresa za ženske moški, in ne otroci