Foto: IG @honeymoonreviews

Raj na Zemlji: je to najlepši bazen na svetu?

Zadnjič posodobljeno: :

Naravni bazen, globok 30 metrov in obdan z zelenjem, na leto obišče na tisoče ljudi, da se na lastne oči prepričajo o njegovi naravni lepoti!

Neverjetno lepa vegetacija, koralni grebeni, skriti predori in aktivni vulkani … vse to je Samoa, polinezijska država, ki se nahaja severovzhodno od Fidžija. Vključuje otoke Savai’i, Upolu, Manono in Apolimo ter več majhnih, nenaseljenih otočkov. In prav na otoku Upol je eden najbolj nenavadnih krajev za kopanje na našem planetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Big 7 Travel (@big7travel)

Najlepši bazen na svetu boste našli sredi polja lave v bližini vasi Lotofaga in blizu spektakularne obale. Sua Ocean Trench, kar dobesedno pomeni “velika luknja”, je nastal po izbruhu vulkana na otoku. V smaragdne vode lahko dostopate samo na enem mestu – po lestvi z majhno ploščadjo. Beli pesek in tropske ribe, ki plavajo pod nogami, prispevajo k pravljičnemu vzdušju.

Zahvaljujoč številnim vodnim kanalom, ki vodijo od oceana do bazena, ni bojazni, da bi se ta izsušil. Izkušeni plavalci lahko sicer plavajo skozi tunel in pridejo do oceana, vendar za otroke to ni priporočljivo. Cena kopalne vstopnice za odrasle je okoli 10 evrov, otroci do sedmih let pa lahko plavajo brezplačno. Denar od vstopnic sicer namenijo za vzdrževanje cest in okolice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!