fbpx

RAWPASTA: nova restavracija s svežimi domačimi italijanskimi testeninami

Trubarjeva, ki postaja ena kulinarično najbolj zanimivih ulic prestolnice, je bogatejša za restavracijo RAWPASTA – Pasta Fresca Bar, kjer strežejo izključno sveže italijanske testenine z različnimi omakami, pripravljenimi pred očmi svojih gostov.

Osnovne Informacije
Naslov
RAWPASTA – Pasta Fresca Bar
Trubarjeva 43
Ljubljana
Urnik
Od ponedeljka do petka od 10.30 do 18.30. V soboto in nedeljo zaprto.
Kontakt
070 193 411

Ljubljančane in ljubitelje ‘prave italijanske pašte’ v svojo kuhinjo vabita Maxx in Erika, Italijana, ki sta se pred leti zaljubila v Slovenijo, se iz Milana preselila v Ljubljano, in končno uresničila svojo dolgoletno željo – odprla sta restavracijo, kjer diši po domači italijanski kuhinji, goste pa pričaka živahno in prijateljsko vzdušje.

Priprava testenin v RAWPASTA – Pasta Fresca Bar
Priprava testenin v RAWPASTA – Pasta Fresca Bar

V restavraciji RAWPASTA – Pasta Fresca Bar pred očmi svojih gostov najprej izdelajo testenine, nato skuhajo in na koncu zmešajo s pravimi italijanskimi omakami, ki sodijo zraven. Na meniju imajo različne vrste testenin številnih oblik – od dolgih testenin, kot so špageti, široki rezanci in linguini in kratkih, kamor na primer sodijo makaroni, peresniki in metuljčki, do raviolov in gratiniranih testenin ter njokov in lazanje. Poleg testenin pa sta na meniju vsak dan tudi dnevna juha in solata in za sladico  italijanski tiramisu. Prava posebnost je samopostrežna pipa, kjer si lahko gostje, če se že niso odločili za vino ali pivo, ki gresta odlično k ‘pašta kosilu’, brezplačno natočijo kozarec vode.

RAWPASTA – Pasta Fresca Bar
RAWPASTA – Pasta Fresca Bar

Sveže testenine različnih oblik je mogoče odnesti tudi domov, kjer jih lahko postrežete z lastno omako ali pa s tisto, ki jo kupite v RAWPASTI. Zraven lahko vedno dobite tudi nasvet, kot je na primer ta, kako sveže testenine skuhati ‘al dente’ in opozorilo, da pravi Italijani pašte nikoli ne jejo z žlico. Ta je tudi v RAWPASTI na voljo le kot izhod v sili.

Galerija: RAWPASTA – Pasta Fresca Bar

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!