fbpx

Recept: arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice

Arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice.

Arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice je recept, ki vam bo posebej prav prišel, ko boste na tesnem s časom, pa boste vseeno želeli pripraviti domače piškote. Zanj namreč potrebujete le nekaj sestavin in zelo malo časa. Zakaj bi čakali po pol ure, da se piškoti zapečejo v pečici, ko pa jih lahko v mikrovalovki spečete v manj kot treh minutah?

Arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice je preprost recept za slastne piškote, ki jih hitreje ne bi mogli pripraviti. Zmešate nekaj sestavin, maso postavite v mikrovalovno pečico in nekaj minut zatem že lahko uživate v tej sladki pregrehi.

PREBERITE ŠE: Recept: jagodni srčki s čokolado

Arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice.
Arašidovi piškoti iz mikrovalovne pečice.

Danes je mikrovalovna pečica nepogrešljiv kuhinjski pripomoček praktično vsakega gospodinjstva, kljub temu pa jo le redki uporabljajo za kaj več kot pogrevanje hrane in odmrzovanje kruha. Kot boste spoznali v nadaljevanju, jo lahko uporabljate tudi pri peki. To pa je le eden ob ustvarjalnih načinov uporabe mikrovalovke. V njej lahko v nekaj minutah na primer spečete tudi sladoledni kruh.

Recept za arašidove piškote iz mikrovalovne pečice:

Sestavine za arašidove piškote iz mikrovalovne pečice:

  • 100 g masla
  • 225 g rjavega sladkorja
  • 100 g arašidovega masla
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • 1 jajce
  • 175 g bele moke
  • ščepec pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 100 g čokoladnih solzic

Postopek priprave arašidovih piškotov iz mikrovalovne pečice:
V skledi zmešate maslo in rjavi sladkor. Nato dodate arašidovo maslo, žličko vaniljevega izvlečka in razžvrkljano jajce. Vse skupaj dobro premešate ter vmešate še presejano moko in ščepec pecilnega praška ter soli. Spet dobro premešate in za konec dodate čokoladne solzice. Maso oblikujete v kroglice, jih postavite na krožnik, sploščite in postavite v mikrovalovno pečico za dve minuti in pol. Nato z robom kozarca kot modelčkom iz razlezene mase izrežete okrogle piškote. Pa dober tek!

Videorecept za arašidove piškote iz mikrovalovne pečice:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!