Za vas imamo odličen recept za super čokoladno poslastico, ki bo navdušila vse sladkosnede. Lešnikova osnova bo dala čudovite okuse po oreščkih, medtem ko bo čokoladna krema glavni element te pite. Če uporabite temno čokolado, bo pita nekoliko bolj rustikalna, z mlečno čokolado pa bolj sladka. Kot kontrast močni čokoladi na vrh dodajte stepeno smetano ali kokosovo mleko.
Sestavine
- Sestavine za lešnikovo osnovo:
- 350 g lešnikov
- 50 g sladkorja
- 1 žlica kakava v prahu
- 2 žlici masla Sestavine za čokoladno kremo:
- 130 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 1 žlička soli
- 4 rumenjaki
- 3 skodelice mleka
- 200 g čokolade
- 2 žlici masla
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 sladka smetana
Navodila
- Lešnike popražite, očistite, ohladite, nato pa dajte v mešalnik in jih seeklajte.
- K sesekljanim lešnikom dodajte sladkor in kakav v prahu, stopljeno maslo zmiksajte in maso vlijte v model za pite.
- Maso potlačite in pecite pibližno 20 minut na 180 stopinj.
- Med tem časom pripravite kremo, tako da v posodo date sladkor, moko, sol, rumenjake in dobro premešate.
- Pristavite na majhen ogenj in dodajte mleko. Kuhajte ob stalnem mešanju.
- Krema ne sme zavreti. Ko se pojavijo prvi mehurčki, zmanjšajte ogenj in mešajte še kakšno minuto, nato odstavite.
- Kremi dodajte še čokolado, maslo in vanilijo. Kremo pokrijete s plastično folijo, nato pa jo za vsaj eno uro shranite v hladilnik.
- Lešnikovo pečeno osnovo premažite z ohlajeno čokoladno kremo.
- Na vrh dodajte še sladko smetano in posujte z ribano čokolado.