fbpx

Recept: čokoladni sladoled

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec vročih poletnih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo skozi vse leto, najbolj prija prav v vročih poletnih dneh. V teh dneh se lotimo priprave različnih domačih sladoledov, saj mu lahko dodajamo različne sestavine in ga pripravimo po svojem okusu in željah. Tokrat imamo za vas recept za pripravo domačega sladoleda iz čokolade.

Čokoladni sladoled

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 300 ml polnomastnega mleka
  • 200 ml sladke smetane (sveže, nesladkane)
  • 100 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 100 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 2 žlički medu (travniškega ali akacijevega)
  • 1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta

Navodila

  1. Mleko in smetano zmešajte skupaj in ognju zavrite. Odstavite in dodajte na kocke narezano čokolado in med ter vse skupaj mešajte z metlico, dokler se ne stopi.
  2. Z metlico ali mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkorj. V rumenjakovo zmes prilijete vroče mleko s čokolado in dobro premešate. Nato vrnete na zmanjšan ogenj in mešate dokler se krema ne začne rahlo gostiti. Pazite, da ne zavre.
  3. Kuhano smetano (ki je precej redka, torej tekoča) vlijete v posodo skozi gosto cedilo in vanjo dodajte vanilijev ekstrakt. Ko se popolnoma ohladi, maso dajte v hladilnik za vsaj 3-4 ure ali še bolje čez noč.
  4. Nadaljujte s pripravo sladoleda po navodilih aparata za sladoled.
  5. 5.Če aparata za sladoled nimate enostavno stepite gosto smetano in sladkor, dokler ne dobite gosto stepene mase. Nato pa jo vmešajte v sladkano kondenzirano mleko. Dodajte arome, če jih uporabljate in zmes vlijte v neprodušno plastično posodo in zamrznite za eno uro. Sladoled nato vsako uro vzemite iz zamrzovalnika in ga premešajte. Ta postopek ponovite vsaj štirikrat. Nato ga pustite nedotaknjenega v zamrzovalniku še dve uri, preden ga postrežete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!