In to bolj zdrave od tistih iz trgovine, uporabite jih lahko v vseh jedeh – od juh do omak!
Marsikdo med službo in drugimi obveznostmi le stežka najde čas za kuhanje, zato gre običajno za hitre in naprej pripravljene obroke. A za pripravo domačih jušnih kock ne potrebujete veliko časa in pričarala vam bo okusno juho, omako, ali pa vam bo obogatila okusa druge hrane.
Domače jušne kocke
Sestavine
- piščančja bedrca ali krila
- korenje
- peteršilj
- zelena
- čebula
Navodila
- Zelenjavo (razen peteršilja) narežemo na majhne koščke in damo v lonec, dodamo meso. Zalijemo z vodo, da je pokrito, nato pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju.
- Občasno dodamo vodo, če vidimo, da je izhlapela. Solimo, popramo in dodamo suhe začimbe.
- Ko je vse dobro kuhano, tj. ko dobimo gostejšo zmes, ugasnemo in dodamo peteršilj.
- Pustimo, da se ohladi, nato pa damo v blender in zmeljemo.
- Nalijemo v posodico za led ali drugo primerno posodo in čez noč postavimo v zamrzovalnik, nato pa narežemo na kocke, ki jih damo v vrečko za zamrzovanje in ponovno postavimo v zamrzovalnik ter uporabimo po potrebi.