fbpx

Recept: domače jušne kocke

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

In to bolj zdrave od tistih iz trgovine, uporabite jih lahko v vseh jedeh – od juh do omak!

Marsikdo med službo in drugimi obveznostmi le stežka najde čas za kuhanje, zato gre običajno za hitre in naprej pripravljene obroke. A za pripravo domačih jušnih kock ne potrebujete veliko časa in pričarala vam bo okusno juho, omako, ali pa vam bo obogatila okusa druge hrane.

Domače jušne kocke

  • Obroki: 20
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • piščančja bedrca ali krila
  • korenje
  • peteršilj
  • zelena
  • čebula

Navodila

  1. Zelenjavo (razen peteršilja) narežemo na majhne koščke in damo v lonec, dodamo meso. Zalijemo z vodo, da je pokrito, nato pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju.
  2. Občasno dodamo vodo, če vidimo, da je izhlapela. Solimo, popramo in dodamo suhe začimbe.
  3. Ko je vse dobro kuhano, tj. ko dobimo gostejšo zmes, ugasnemo in dodamo peteršilj.
  4. Pustimo, da se ohladi, nato pa damo v blender in zmeljemo.
  5. Nalijemo v posodico za led ali drugo primerno posodo in čez noč postavimo v zamrzovalnik, nato pa narežemo na kocke, ki jih damo v vrečko za zamrzovanje in ponovno postavimo v zamrzovalnik ter uporabimo po potrebi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!