Želite, da ima domača gobova omaka takšen okus kot tista iz restavracije? S tem receptom se boste temu okusu ne le približali, pač pa ga tudi presegli! Ne verjamete? Preizkusite!
Jesen je čas, ko iz kuhinje pogosto pridiši gobova omaka. Želite, da ima ta takšen okus kot tista iz restavracije? Iskreno rečeno, je pred vami recept za gobovo omako, ki je še boljša kot tista z menija!
PREBERITE ŠE: Recept: kostanjevi njoki
Ne le, da je okus te gobove omake božanski, tudi njena priprava je nadvse enostavna. Lahko jo pripravite s smetano ali brez.
Recept – gobova omaka:
Sestavine – gobova omaka (za 4 osebe):
- 250 g gob (jurčkov, lisičk ali šampinjonov)
- 2 žlici (olivnega) olja ali kokosove masti
- 3 stroki česna
- peteršilj
- 1/2 pora
- 1 žlica moke
- 1/2 kisle smetane
- 1 trikotnik topljenega sira
- sol
- poper
Postopek priprave gobove omake:
Očiščene gobe narežemo na poljubno velike kose, por na kolobarje, peteršilj in česen pa sesekljamo. Slednja na olivnem olju prepražimo v kozici. Nato jima dodamo por in skupaj pražimo še nekaj minut. Dodamo še gobe, po okusu začinimo in premešamo. Dušimo 10–15 minut. Nato v omako stresemo še moko, na hitro premešamo in zalijemo z 2 decilitroma vode. Kuhamo 10 minut. ‘Priključimo’ še kislo smetano in topljeni sir, zmešamo ter omako na zmernem ognju pustimo še toliko časa, da se sir raztopi. Premešamo in postrežemo poleg testenin, svaljkov, polente, mesa, riža … Pa dober tek!