Nova Honda CR-V (2017) – več vsega

Nova Honda CR-V (2017)

Japonska Honda je pokazala peto generacijo modela Honda CR-V, srednjevelikega športnega terenca, ki ga bo prvič v dve desetletji trajajoči zgodbi gnal tudi turbobencinski motor. Oblikovno je nadgradnja aktualnega CR-V-ja, postavljen na povsem novo platformo. Ima daljše medosje, prostornejšo notranjost in je nasploh večji od predhodnika.

Nova Honda CR-V (2017) prinaša več vsega. V primerjavi s predhodnikom je zrasla v vse smeri. Največ pri tem šteje 41 milimetrov več medosne razdalje, kar v kombinaciji s svežo zasnovo prinaša 53 milimetrov več prostora za noge potnikov v drugi vrsti. Napihnil se je tudi prtljažnik, ki ima po novem 55 litrov več, kar pomeni 644 litrov.

Honda CR-V teče peti krog.
Honda CR-V teče peti krog.

Peta generacija ohranja silhueto predhodnika, imata pa zadek in sprednji del nekoliko bolj izrazita značaja. Spredaj lahko povlečemo nekaj vzporednic z novo Hondo Civic. Prvič ima Honda CR-V delujoče lopute v motorni maski za boljšo aerodinamiko pri višjih hitrostih. Inženirji so ji namenili serijo varnostno-asistenčnih pripomočkov, med drugim sistem za zaviranje v sili, sistem za opozarjanje na promet za avtomobilom in sistem za opozarjanje na nevarnost naleta.

PREBERITE ŠE: Nova Honda Civic Type R – vsi rekordi so ogroženi!

Honda CR-V je zvezda stalnica na avtomobilskem nebu. Kupce uspešno prepričuje že od leta 1995.
Honda CR-V je zvezda stalnica na avtomobilskem nebu. Kupce uspešno prepričuje že od leta 1995.

Poleg nove oblike ima športni terenec Honda CR-V (2017) tudi prostornejšo notranjost. Krasi jo ergonomsko izpopolnjena armaturna plošča, ki se ponaša s 7-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo s sistemoma Apple Carplay in Android Auto ter (pazite to!) gumbom za jakost zvoka. Motorna paleta ponuja 2,4-litrski atmosferski bencinski motor s 148 KM (135 kW), nov 1,5-litrski turbobencinski agregat s 190 KM (140 kW) in 1,6-litrski turbodizel s 120 ali 160 KM (88/118 kW). Pri vseh modelih bodo na voljo različice s sprednjim in štirikolesnim pogonom. Nova Honda CR-V bo na evropski trg prispela proti koncu leta 2017.

Galerija – Nova Honda CR-V (2017):

Dodatne Informacije

Več informacija:
honda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!