Eden naših najljubših večernih prigrizkov je zagotovo bruschetta. Gre za mešanico sesekljanih paradižnikov, bazilike, kisa, česna, olivnega olja in hrustljavo rustikalnega kruha.
Italijanske hrustljave bruskete
Sestavine
- 1 narezana štruca kruha
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 na kocke narezanih paradižnikov
- pest sveže sesekljane bazilike
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka drobno sesekljanega česna
- 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
- sol, poper
Navodila
- Pečico segrejte na 200 stopinj. Rezine kruha na obeh straneh rahlo premažite z 1 žlico olja in položite na velik pekač. Kruh pečete do zlato rjave barve od 5 do 10 minut.
- Medtem v skledi zmešajte paradižnik, baziliko, parmezan in česen. Dodajte balzamični kis, 2 žlički olivnega olja, sol in poper.
- Paradižnikovo mešanico z žlico nanesete na popečene rezine kruha in takoj postrežite.