fbpx

Recept: italijanske hrustljave bruskete

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Eden naših najljubših večernih prigrizkov je zagotovo bruschetta. Gre za mešanico sesekljanih paradižnikov, bazilike, kisa, česna, olivnega olja in hrustljavo rustikalnega kruha.

Italijanske hrustljave bruskete

  • Obroki: 5
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 narezana štruca kruha
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 na kocke narezanih paradižnikov
  • pest sveže sesekljane bazilike
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 2 stroka drobno sesekljanega česna
  • 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
  • sol, poper

Navodila

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj. Rezine kruha na obeh straneh rahlo premažite z 1 žlico olja in položite na velik pekač. Kruh pečete do zlato rjave barve od 5 do 10 minut.
  2. Medtem v skledi zmešajte paradižnik, baziliko, parmezan in česen. Dodajte balzamični kis, 2 žlički olivnega olja, sol in poper.
  3. Paradižnikovo mešanico z žlico nanesete na popečene rezine kruha in takoj postrežite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!