fbpx

Recept: lamingtons ali čokoladne kocke, ki očarajo vse sladkoljubce

lamingtons ali čokoladne kocke
Foto: envato

Predstavljamo vam recept za lamingtons ali čokoladne kocke, ki vas bodo v hipu očarale.

Sočen biskvit, oblit s čokolado in koščki kokosa – to so priljubljeni lamingtons ali čokoladne kocke. Ponekod po svetu jih najdete polnjene z marmelado iz raznovrstnega sadja, spet drugod pa stavijo le na okus čokolade in kokosa.

Lahko jih postrežete v družbi sladke stepene smetane ali sladoleda, a obljubljamo vam, tudi v ‘solo’ različici vas bodo prepričale. Pobrskali smo po receptih in naleteli na recept za čokoladne kocke izpod rok avstralskega mojstra Dana Leparda.

Lamingtons ali čokoladne kocke

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 300 g sladkorja
  • 50 g kakava + 15g kakava za glazuro
  • 75 ml mleka + 50 ml mleka za glazuro
  • 50 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • 50 ml olja
  • 4 srednja jajca
  • 100 ml jogurta
  • 3 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 175 g gladke moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 175 ml vrele vode
  • 200 g črne čokolade, drobno sesekljane
  • 450 g sladkorja v prahu
  • 1-2 vrečki naribanega kokosa po 250 g

Navodila

1.Dno globokega kvadratnega pekača (20 cm) obložite s peki papirjem in pečico segrejete na 170 C. V primeru ventilatorske pečice na 150 C.
2.V skledo stresete sladkor in kakav ter med mešanjem dodate mleko.
3.V loncu raztopite maslo in čokolado ter ju vlijete v posodo z mlekom in kakavom, prilijete olje.
4.V zmes stepete jajca, nato vmešate jogurt in vanilijo, dodate moko in pecilni prašek. Zmes vlijete v pekač, pokrijete s peki papirjem ali alu folijo in pečete eno uro. V zadnjih 15 minutah dvignite pokrov folije ali papirja.
5.Torto vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi v modelu in ko ni več vroča, jo pokrijete s prozorno folijo.
6.Za glazuro čokolado drobno sesekljamo. Kakav in mleko mešajte dokler ne dobite gladke zmesi, nato pa vmešajte vrelo vodo in narezano čokolado ter mešajte dokler se ne stopi. Vmešamo sladkor v prahu. Čokoladno zmes vlijemo v široko skledo. Kokos prestavimo na globok krožnik.
7.Biskvit narežemo na kocke, nato vsako posebej z dvema vilicama pomočimo v čokoladno glazuro ali vsako prebodemo s palčko za nabodala in povaljamo v kokosu ter pustimo, da se strdi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.