fbpx

Recept: limoncello tiramisu

Foto: envato

Če iščete popolno sladico, s katero boste navdušili svoje najbližje, potem vam predlagamo, da se ozrete po italijanskih sladicah, med katerimi je izjemno priljubljen tiramisu. Za vas smo pripravili njegovo posebno različico z imenom limoncello tiramisu, pri kateri slasten okus nadgradite z dodatkom limoncella.

Tiramisu velja za eno najbolj okusnih italijanskih slaščic, zato ni nobeno presenečenje, da lahko zanj najdemo kopico različnih receptov. Za te praznične dni vam predlagamo pripravo prav posebne različice z imenom limoncello tiramisu: slaščice, ki bo vaše brbončice navdušila z dodatkom osvežilnega limoncella.

Limoncello lahko kupite v trgovini, lahko pa ga pripravite tudi sami. Recept je povsem preprost, vendar pa se ga morate lotiti 2 tedna pred peko tiramisuja.

Limoncello tiramisu

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za tiramisu:
  • 150 g bebi piškotov (savoiardi ladyfingers piškoti)
  • 250 g sira mascarpone
  • 3 jajca
  • 100 g granuliranega sladkorja
  • 240 ml mleka
  • 1 limona
  • 160 ml in 2 dodatni žlici limoncella
  • Sestavine za limoncello:
  • 8 velikih limon
  • 1 l čistega alkohola (95 %)
  • 600 g granuliranega sladkorja
  • 1 l vode

Navodila

  1. Če ste se odločili, da boste limoncello naredili sami, potem se najprej lotite priprave tega likerja. Limone najprej dobro operite, nato jih osušite in na tanko olupite. Lupinice shranite v kozarcu za vlaganje in jih prelijte z vodo. Kozarec tesno zaprite in ga za 10-14 dni pustite stati v zatemnjenem prostoru.
  2. V kozici zmešajte sladkor in vodo in zmes segrevajte dovolj časa, da se raztopi ves sladkor. Kozico odstavite, ko sirup dobi prozorno barvo.
  3. Alkohol precedite skozi cedilo, ki ste ga obložili z gazo. Iz kozarca za vlaganje odstranite lupinice in tekočino zmešajte z alkoholom. Nato vmešajte še sladkorni sirup. Shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.
  4. Lotite se priprave tiramisuja. Ločite beljake in rumenjake in v eni skledi zmešajte beljake in 30 g sladkorja, v drugi pa rumenjake in 70 g sladkorja.
  5. Rumenjake stepite in mešanici dodajte sir mascarpone in 2 žlici limoncella. Zmes še dodatno zmešajte z električnim mešalnikom.
  6. Stepite še beljake in mešanico postopoma dodajajte zmesi z rumenjaki. Naribajte limone in jih dodajte mešanici.
  7. V skledi zmešajte mleko in limoncello in v mešanico na hitro potopite piškote. Pazite, da bo vsaka stran piškotov v tekočini ležala le približno 1 sekundo.
  8. Piškote položite v pekač in jih prelijte s kremo. Na vrh dodajte nove piškote in jih prelijte še enkrat in to počnite, dokler vam ne zmanjka piškotov in kreme. Pazite le, da bo na vrhu plast kreme.
  9. Limoncello tiramisu prekrijte s folijo in ga za 3 ure shranite v hladilniku. Po želji okrasite z limoninimi lupinicami in postrezite. Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.