fbpx

Recept: losos s hrustljavo pistacijevo skorjico

Foto: envato

Kdo pravi, da se običajen losos ne more preleviti v kulinarično mojstrovino? Z mešanico svežega lososa, hrustljavih pistacij in skrivnostnih začimb, bomo v tem receptu razkrili skrivnosti za pripravo lososa s hrustljavo pistacijevo skorjo.

V svetu kulinarike, kjer se srečujejo okusi, vonji in teksture, je umetnost združevanja sestavin v harmonično jed prava mojstrovina – in takšna jed je, losos s pistacijevo skorjico.

Izbira pravega kosa lososa je ključna; mora biti svež, sočen in brez neprijetnega vonja. Dijonska gorčica, ki s svojo kompleksnostjo dopolnjuje okus lososa, zahteva premišljeno ravnotežje, medtem ko hrustljave pistacije prinašajo teksturno raznolikost.

Losos s pistacijevo skorjico

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 50 g fileja lososa
  • sol, poper
  • 1 ščepec česna v prahu
  • 2-3 čajne žličke dijonske gorčice
  • 1 čajna žlička medu
  • 2-3 žlice olupljenih pistacij
  • limonin sok

Navodila

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  2. Pistacije zdrobite z nožem ali v blenderju.
  3. Lososa osušite s papirnato brisačo in ga začinite s soljo, poprom in česnom v prahu.
  4. Najprej namažite lososa z dijonsko gorčico, nato pa s tanko plastjo medu.
  5. Na vrh lososa dodajte zdrobljene pistacije in jih rahlo pritisnite, da se primejo na losos.
  6. Postavite lososa v pekač in ga pecite v predhodno ogreti pečici 15-17 minut. Pazite, da je skorja zlato rjava in ne preveč rdeča.
  7. Ko je losos pečen, ga pokapljajte s sveže iztisnjenim limoninim sokom.
  8. Postrezite takoj in uživajte v okusu tega okusnega obroka!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.