Da sta sadje in zelenjava del vsakdanjega jedilnika, lahko poskrbimo z enostavnimi recepti in kančkom domišljije. Zato hitro preverite recept za mlado špinačo s šampinjoni in jabolki.
V rožnatem oktobru lahko preizkusite spodnji recept ter svoj jedilnik obogatite z zdravim obrokom, ki bo morda postal del vaše redne in zdrave prehrane.
Sestavine
- puranji zrezki
- mlada špinača
- šampinjoni
- jabolko
- čebula
- sončnično olje
- sok limone
- sladkor
- sol
- poper
- suhe brusnice
- mleti orehi
Priprava
Na žlici olja prepražite za grižljaj velike trakce puranjih zrezkov. Dodajte sol in poper po okusu ter postavite na stran. Šampinjone očistite, narežite na rezine in popražite na žlici olja. Med tem časom očistite mlado špinačo ter ji dodajte narezano očiščeno jabolko. Špinačo začinite s prelivom, ki je sestavljen iz tanko narezane čebule, žlice sončničnega olja, limoninega soka ter ščepca sladkorja. Preliv po okusu solite in poprajte. Špinačo preložite na
krožnik in obložite s pripravljenimi puranjimi trakci ter popestrite s suhimi brusnicami in mletimi orehi. Pa dober tek!
V letošnjem oktobru bodo v trgovinah HOFER poleg že dobro prepoznavnih šampinjonov na voljo tudi jabolka v rožnati embalaži. Zelenjavno-sadni dvojec ni le zdrava dopolnitev vsakodnevnega jedilnika – z izbiro roza paketa bodo kupci lahko naredili nekaj dobrega tudi za druge. Za vsak roza paket jabolk in/ali šampinjonov, kupljenih v trgovinah HOFER meseca oktobra, 10 centov namenjajo preventivnim programom slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.
Projekt Roza oktober bo pri HOFERju potekal že četrto leto. V dosedanjih prizadevanjih so skupno zbrali že več kot 20.000 evrov.