Če se še niste odločili, s katero slaščico boste najbližjim postregli v času božiča, je odlična izbira poslastica, ki se najbolj prileže ob kavi ali kakavu, v njej pa uživajo tudi najmlajši: čokoladni mafini. Priprava mafinov je enostavna, čokoladni užitki pa so zagotovljeni.
Čokoladni mafini, ki bodo navdušili tudi največje sladkosnedce, niso le odličen dodatek k božični večerji, ampak lahko v njihovo pripravo vključite tudi najmlajše. Peka je povsem enostavna, kolački pa so hkrati lahko tudi čudovita dekoracija praznične mize.
Čokoladni mafini
Sestavine
- Sestavine za kolačke:
- 1 skodelica moke
- 1 skodelica sladkorja
- pol skodelice pinjenca
- pol skodelice kave
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jajce
- 40 g kakava v prahu
- 80 ml rastlinskega olja
- ščepec soli Sestavine za kremo:
- pol skodelice masla
- 40 g kakava v prahu
- 220 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1-2 žlici smetane
- ščepec soli
Navodila
- Najprej se lotite priprave testa za kolačke. V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, sol in sladkor.
- V ločeni skledi zmešajte preostale sestavine za kolačke (pinjenec, kavo, vanilijev ekstrakt, jajce in olje). Nato mešanici združite in dobro premešajte.
- V modelčke za kolačke postavite papirnate modelčke. Vanje vstavite testo in pecite 18-20 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 175°C. Po peki pustite, da se kolački popolnoma ohladijo.
- Pričnite s pripravo kreme: v večji posodi maslo stopite do mehkega in mu dodajte kakav v prahu. Ob mešanju postopoma dodajajte najprej sladkor v prahu, nato še vanilijev ekstrakt.
- S kremo napolnite brizgalno vrečko in z njo okrasite kolačke. Po želji potresite še s čokoladnimi mrvicami. Dober tek!