Tradicionalne miške, s katerimi se mastimo okoli pusta, ponavadi pripravljajo iz kvašenega testa, kar je lahko hitro zamudno, saj mora testo vzhajati. Jogurtove miške pa pripravite tako, da vse sestavine zmešate v eni skledi v gladko testo, jih oblikujete z žlico in nato ocvrete. Slastno in preprosto!
Ob pustu se poleg krofov razveselimo tudi mišk! Tokrat smo pipravili recept za najboljše jogurtove miške, ki so odlična pustna sladica in v primerjavi s tradicionalnimi krofi tudi manj zamudna.
Sestavine
- 200 gramov moke
- 1 do 2 žlici sladkorja
- 1 lonček jogurta
- 1 jajce
- 1 vaniljev sladkor
- 1 majhna žlička ruma ali konjaka
- 1 majhna žlička naribane limonine lupine
- ½ vrečke pecilnega praška
- sol
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu
- po želji čokolada
- po želji kokosovi kosmiči
Priprava
Vse sestavine damo v skledo in jih z električnim mešalnikom zmešamo v gladko testo, ki ga pustimo malce počivati. Medtem v večji posodi segrejemo olje in nato v vročem ocvremo miške, ki jih oblikujemo z žlico, ki jo poprej pomočimo v vrelo olje. Olje je dovolj vroče takrat, ko se ob vanj pomočeni kuhalnici pokažejo drobni mehurčki. Miške se med cvrenjem obračajo same, lahko pa jim pri tem tudi pomagamo. Ko se zlato rumeno zapečejo z obeh strani, jih previdno vzamemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu. Še okusnejše bodo, če jih prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovimi kosmiči.