fbpx

3. Hop na grad 2019: tek za bolne otroke

3. Hop na grad 2019: Tek v korist bolnih otrok

Ljubitelji teka in dobrodelnosti se boste prvo aprilsko nedeljo z vsemi močmi borili, da pretečete naporen klanec do gradu in zberete čim več sredstev za bolne otroke v Pediatrični kliniki v Ljubljani. Vsako leto tek Hop na grad (2019) pritegne več kot 700 tekačev, ki so v prejšnjih letih zbrali sredstva za nakup različnih naprav. Letos boste z zbranim denarjem od štartnin in dobrodelnih prispevkov pomagali kupiti napravo za spremljanje srčno-dihalne funkcije dojenčkov, ki imajo težave z dihanjem in izgubljanjem zavesti. Prijave so odprte.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljanski grad in mestno jedro
Vstopnina
Cene na spletni strani!

Hop na Grad je dobrodelen tekaški dogodek, s katerim udeleženci pomagajo otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Tekaški zanesenjaki, zaposleni na omenjeni kliniki, že tretje leto zapored organizirajo dogodek, na katerem ves denar, ki ga zberejo s štartninami in dobrodelnimi prispevki, namenijo za nakup aparata.

Hop na grad vsako leto pritegne približno 700 tekačev vseh starosti iz cele Slovenije. Tako so leta 2017 zbrali denar za nakup otroškega endoskopa, leta 2018 pa napravo za merjenje zgradbe telesa in sondo za ultrazvočni aparat.

Letos bodo zbirali denar za nakup naprave za spremljanje srčno-dihalne funkcije, s katero boste udeleženci pomagali vsem dojenčkom, ki imajo težave z dihanjem in nepojasnjenimi motnjami zavesti. Organizaorji zatrjujejo, da bodo kupili več naprav, če bo zbrano več denarja.

Na tek se lahko prijavijo otroci in odrasli. Mlajši tečejo na trasi 200 (štart ob 10.15), 400 (štart ob 10.25) in 600 (štart ob 10.35) metrov, odrasli pa 2 kilometra (brez vzpona na Ljubljanski grad) in 5 kilometrov. Teka za odrasle se začneta ob 11.00.

Za teka Hop na Grad (2 km in 6 km) bodo prvi trije moški in ženske prejeli nagrado. Prijavite se lahko na njihovi spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
hopnagrad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!