fbpx

Recept: pečen ribji file po nasvetu Gordona Ramsaya

Foto: zaslonska slika Youtube

Gordon Ramsey svetuje, da pečen ribji file pripravite z aromatičnim nadevom.

Kako pripraviti pečen ribji file, da bo sočen in odličnega okusa? Čeprav so ribe odličen vir beljakovin in esencialnih maščobnih kislin, pa se mnogi bojijo priprave zaradi možnosti, da bodo ribji fileji suhe ali brez okusa.

Če radi pa eksperimentirate s sestavinami, a vseeno želite biti prepričani, da bo jed popolna, upoštevajte navodila za pripravo pečenega ribjega fileja na način Gordon Ramsay.

Ribji file naložite popražene paradižnike in čebulo, nato pa dodajte dišeč nadev s parmezanom, peteršiljem in kruhom.

Pečen ribji file

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 ribja fileja po želji
  • sol, poper
  • olivno olje
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1/2 čebule
  • sveža bazilika
  • 1 šopek peteršilja
  • 3 rezine popečenega kruha
  • 50 g parmezana

Navodila

  1. Začinimo ribje fileje s soljo in poprom.
  2. V rahlo naoljeni ponvi jih na hitro popečemo po eno minuto na vsaki strani. Nato jih vzamemo iz ponve in v isti ponvi prepražimo češnjeve paradižnike, ki smo jih prej prerezali na pol ter na drobno sesekljano čebulo.
  3. Ko se zelenjava zmehča, dodamo še sesekljano baziliko in pražimo še eno minuto. Nato pečeno zelenjavno mešanico prestavimo na krožnik.
  4. V blenderju zmeljemo kruh, peteršilj in parmezan.
  5. Ribje fileje položimo v pekač, jih prelijemo z zelenjavno mešanico, nato pa potresemo z izdatno količino kruhove zmesi.
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 6 minut, da se kruhova skorjica zlato rjavo zapeče.

Uživajte v popolni, okusni pečeni ribi, ki vas bo pustila brez besed!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.