Redkvice so odlično živilo, ki vam lahko pomaga vzdrževati dober pH, poleg tega pa so polne vitamina C. Pomagajo tudi vašemu prebavnemu sistemu pri odstranjevanju toksinov iz telesa. Za vas imamo recept, ki je odlična sezonska priloga.
Če niste ljubitelj surovih redkvic, poskusute pečene redkvice s prelivom iz masla ali kokosovega olja in meda. Tako pečene rekdvice bodo imele sladko noto, ki bo odlično dopolnila vašo glavno jed.
Sestavine
- 1 šopek redkvic
- 2 žlici medu
- 2 žlici stopljenega kokosovega olja ali masla
- 1/2 žlice balzamičnega kisa
Navodila
- Postavite pekač v pečico in jo segrejte 200 stopinj.
- Zmešajte stopljeno olje ali maslo, med in kis.
- Redkvice operete, jim odrežemo zgornji del in jih razpolovite
- Postavite jih v skledo in jih prelijete z mešanico olja, kisa in medu.
- Pekač vzamete iz pečice, ga obložite s peki papirjem in nanj stresete redkvice, ter jih pečete 20 minut.
- Občasno jih premešajte. Okrasite jih s peteršiljem in jih postrezite še tople.