Piščanec v kremni gobovi omaki je izjemno okusen, saj se okus piščanca popolnoma zlije z okusom gob in kremne omake. Gobe dodajo jedi globino in intenzivnost okusa ter hkrati poskrbijo za dodatno teksturo.
Priprava piščanca v kremni gobovi omaki je odlična izbira za različne priložnosti, kot so večerje s prijatelji ali družinskimi člani ali romantična večerja. Poleg tega je enostaven za pripravo in vsebuje obilico beljakovin, kar ga naredi za zdravo in hranljivo jed.
Piščanec se ujame skoraj vsemi začimbami in omakami.
Če ste ljubitelj tega mesa, potem ga pripravite v kremni gobovi omaki, kombinacija sestavin je odlična, najbolje pa je, da to jed postrežete s pire krompirjem in grahom.
Piščanec v kremni gobovi omaki
Sestavine
- 1 kg belega mesa
- 45 g moke
- začimbe po želji Sestavine za omako:
- 2 žlici nesoljenega masla
- 3 srednje čebule
- 5 strokov česna
- 1 čajna žlička timijana
- 25 g moke
- 1 l piščančje juhe (jušne kocke)
- 300 ml mleka
- 2 žlici limoninega soka
- 20 gob
- 240 ml smetane za kuhanje
Navodila
- Meso narežemo na kocke, nato pa stresemo v skledo. Potresemo sol in poper. Po želji lahko dodamo še nekaj začimb.
- Meso popečemo v globoki ponvi, v kateri smo segreli malo olja.
- Meso odstranimo. V posodo, kjer se je peklo meso dodamo maslo, in ko se stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo.
- Posolimo in potresemo s timijanom ter premešamo. Ko se čebula zmehča, dodamo moko in premešamo. Nato zalijemo z juho (naredimo jo tako, da v litru vode razredčimo piščančjo jušno kocko).
- Dobro premešamo, da ni grudic, nato prilijemo mleko in limonin sok. Kuhamo, dokler ne zavre, nato dodamo narezane gobe in vrnemo meso.
- Solimo in popramo po potrebi, premešamo, pokrijemo in zmanjšamo temperaturo. Kuhamo še 20 minut.
- Dodamo smetano za kuhanje, premešamo in kuhamo še 5 minut.