fbpx

Recept: pletenica z bananami in nutelo, ki jo pripraviš 1, 2, 3

Ta slastna pletenica z bananami in nutelo ti bo vzela manj kot pol ure! Poleg tega pa boš porabil tudi (pre)zrele banane, ki so, poleg nutele, zvezda tega recepta!

Imate doma (pre)zrele banane? Nikar jih ne mečite stran. Raje jih porabite za to slastno sladico, ki jo boste imeli pripravljeno v pol ure! Pletenica z bananami in nutelo je res božanska in nezahtevna, zato jo lahko pripravite tudi vsi tisti, ki peke niste vešči.

Pletenica z bananami in nutelo
Pletenica z bananami in nutelo

Sestavine (za 4 osebe)

  • 2 (pre)zreli banani, olupljeni in narezani na kolobarje
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 75 g nutele
  • 1 stepeno jajce

Priprava

Pečico predhodno segrejte na 220 stopinj Celzija. Listnatno testo razvijte. Predstavljajte si, da ga po dolgem razdelite na tretjine in na srednjo tretjino namažite nutelo. Po njej razporedite narezane banane v enem sloju. Med seboj se lahko po malem prekrivajo. Izrežite trikotnik v zgornjem desnem kotu, enako naredite še v levem zgornjem kotu. Na prvi in zadnji tretjini testa narežite diagonalne trakove, vsak naj bo širok približno 2,5 centimetra. Zgornji rob testa, ki je ostal, ko ste izrezali trikotnike, zavihajte čez nadev, nato pa izmenično prepogibajte trakove prek sredine z nadevom. Ko pride do konca, zavihajte še spodnji rob. Pletenico z bananami in nutelo nato premažite s stepenim jajcem. Položite v pekač s papirjem za peko in pecite 15 minut oziroma da je pletenica lepe zlatorjave barve. Pred serviranjem pustite, da počiva 10 minut. Pa sladek dober tek!

Pripravo te sladice in še treh drugih, ki jih lahko pripravite iz prezrelih banan, najdete tudi v tem videoposnetku!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.