Že poznate Pumpkin Spice Latte? Če je odgovor ne, potem je skrajni čas, da si ga privoščite. Ne bo vas razočaral.
Jeseni zadiši po kostanju, pod nogami pa zašumi živopisano listje iz naših skodelic pa se razleže omamen vonj po Pumpkin Spice Latte. Priljubljen napitek se iz Amerike širi tudi k nam in morda je prav ta jesen priložnost, da se ga naučite ‘skuhati’ tudi sami.
Pumpkin Spice Latte
Sestavine
- bučni pire (sveža buča ali bučni pire iz pločevinke)
- začimbe (cimet, muškatni orešček, ingver in nageljnove žbice)
- espresso ali močna kava
- mleko, lahko tudi rastlinsko
- ekstrakt vanilije
- stepena smetana (neobvezno)
Navodila
- Pripravite mešanico začimb za buče. V majhni posodi zmešajte 1 žlico mletega cimeta, 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka, 1/2 čajne žličke mletega ingverja in 1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic. Dobro premešajte.
- V majhni kozici na srednjem ognju segrejte želeno količino mleka. Ni potrebno, da mleko zavre, poskrbite le, da bo dovolj vroče za prijeten požirek.
- V ločeni skledi zmešajte 2-3 žlice bučnega pireja z žličko pripravljene mešanice začimb za buče.
- Skuhajte espresso oz. močno kavo.
- V veliko skodelico dodajte pripravljeno mešanico bučnega pireja. Sveže kuhan espresso prelijete čez bučno mešanico in dobro premešate.
- Dodajte malo ekstrakta vanilje in še malo mešanice začimb za buče. Dobro premešajte, da se vsi okusi prepojijo.
- S penilnikom mleka spenite segreto mleko, dokler ne postane kremasto. Lahko pa uporabite tudi kozarec in vroče mleko močno stresate, dokler se ne speni.
- Počasi vlijte spenjeno mleko v skodelico, v kateri sta mešanica kave in buče.
- Pumpkin Spiced Latte okrasite s kančkom stepene smetane in potresete s preostalo mešanico začimb za buče.