To sadno torto lahko brez težav pripravite kadar koli imate (ali nimate) časa, saj zanjo potrebuje manj kot 10 minut. Nič hudega, če jo naredite dan prej, počakala vas bo v hladilniku, ko si boste zaželeli nekaj sladkega!
Po želji lahko sadje spremenite, tako lahko uporabite jagode, borovnice…
Sadna torta brez peke
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/07/homemade-and-delicious-cake-with-jelly-and-strawbe-2022-04-01-17-28-07-utc.jpg)
Sestavine
- 500 g petit piškotov
- 150 ml mleka
- jagode
- borovnice
- maline Sestavine za kremo:
- 600 ml sladke smetane
- 1 kg mascarpone sira
- 150 g sladkorja
Navodila
- Sladko smetano stepemo. Najbolj čvrsta je hladna iz hladilnika.
- Dodamo mascarpone sir in sladkor ter stepamo z mešalnikom, da se sestavine povežejo.
- Končano kremo razdelimo na 6 delov (samo z žlico označite obris v modelu).
- Sesekljamo sadje.
- Razporedimo po naslednjem vrstnem redu: piškoti – krema – jagode – nadev; piškoti – krema – maline – krema; piškoti – krema – borovnice – krema. Namig: Petit piškote vsakič pomočimo v mleko.
- Preostali kremi dodamo stopljeno čokolado. Z dobljeno kremo premažemo torto.