Nachos čips se uvršča med najbolj priljubljene jedi mehiške kuhinje. Privoščimo si ga lahko na tisoč in en način, od malice pa do slastnega dodatka h kosilu. Nachos čips lahko najdemo na policah mnogih živilskih trgovin, pa vendar se vsak gurman lahko strinja, da je ta jed najbolj okusna, ko jo pripravimo sami. Za vas smo pripravili slasten in preprost recept za nachos čips.
Nachos čips je jed, ki jo vsi dobro poznamo po trikotni obliki in slastnem, izrazitem okusu. Velja za popoln prigrizek ob ogledu tekme, kramljanju s prijatelji ali pa okusnem kosilu iz mehiške kuhinje. Morda vam še ni prišlo na misel, da bi ga poskusili pripraviti sami, pa vendar vam zagotavljamo, da vam bo domač čips prijal veliko bolj kot tisti iz trgovine. Za vas smo pripravili preprost recept za nachos čips, ki lahko navduši tudi največje gurmane.
Nachos čips
Sestavine
- Sestavine za nachose:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 čebula
- 50 dag mlete govedine
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka rdečega fižola
- pol kozarca vloženih čilijev japalenos
- pol kozarca vode
- 1 vrečka tortilja čipsa
- 50 dag cheddar sira
- 50 dag drobno naribanega sira
- malo soli
- 1 žlica mešanice začimb za tacose, po izbiri Sestavine za preliv:
- 1 velik paradižnik
- 1 avokado
- 1 čebula
- nekaj svežih listov koriandra, po izbiri
- 1 kisla smetana
- 1 pekoča omaka po izbiri
Navodila
- V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo in pražite, dokler se ne zmehča (približno 5 min), nato dodajte mleto meso in kuhajte, dokler izgubi rožnato barvo (približno 6 min). Nato maščobo odcedite.
- Ponev pristavite nazaj na ogenj in dodajte česen ter mešanico začimb za tacose. Začinite s soljo in kuhajte, dokler meso ne porjavi in postane hrustljavo (približno 5 min). Nato dodajte ocvrt fižol in vodo, dobro premešajte in ponev odstavite.
- Pečico segrejte na 220°C in velik pekač obložite s folijo za peko. Vanj položite polovico tortilja čipsa, ki ga nato prelijte z mešanico mesa in fižola in polovico ostalih sestavin za nachose (sir, črn fižol, japalenosi). Dodajte drugo polovico čipsa in postopek ponovite.
- Pecite toliko časa, da se sir stopi (približno 15 min). Nato potresite s sestavinami za preliv, pri čemer nazadnje dodajte kislo smetano in omako. Dober tek!