fbpx

Recept: sočen bananin kruh, ki vedno uspe

Vsi obožujejo babanin kruh!

Foto: envato

Bananin kruh je že vrsto let na seznamu najbolj priljubljenih sladic na svetu. Navdušuje s preprosto pripravo in sočnim, aromatičnim okusom. Predstavljamo vam najpreprostejši recept za klasičen bananin kruh, ki je sladek, sočen in okusen.

Za najboljši bananin kruh je pomembno, da uporabite zelo zrele banane. Banane morajo biti temno rumene barve z veliko rjavimi lisami. Bolj zrele so banane, bolj sočen in intenziven bo kruh.

Najboljši način, da ohranite bananin kruh sočen in svež je, da ga tesno zavijete v plastično folijo. Nato ga shranite v veliko nepredušno vrečko ali posodo. Tako shranjen bo pri sobni temperaturi zdržal do 3 dni, v hladilniku do 6 dni.

Če se odločite za bolj zdravo različico bananinega kruha, vam svetujemo, da namesto navadnega belega sladkorja uporabite naravna sladila, kot sta med in javorjev sirup. Belo moko zamenjajte s polnozrnato moko ali kakšno drugo po lastni izbiri, margarino pa naj nadomesti kokosovo olje.

Po okusu receptu lahko dodate tudi sesekljane oreščke, kokos, čokolado ali druge dodatke. Postrezite ga s prelivi po želji, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela.

Bananin kruh

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 gramov moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 115 gramov zmehčanega masla
  • 100 gramov sladkorja
  • 50 gramov rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci sobne temperature
  • 2 čajni žlički čistega vanilijevega ekstrakta
  • 440 gramov bananinega pireja (4 banane)
  • 80 gramov sesekljanih orehov (neobvezno)

Navodila

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
  2. Pekač za kruh obložite s peki papirjem.
  3. V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
  4. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor.
  5. Vmešajte jajca in vanilijo. Nato dodajte pretlačene banane in mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo.
  6. Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte. Rahlo vmešajte sesekljane orehe.
  7. Testo vlijete v pripravljen pekač za kruh in ga enakomerno razporedite.
  8. Pečete pri 180 stopinjah približno 55-65 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne izstopi čist.
  9. Pekač odstranite iz pečice in pustite 20 minut, da se ohladi. Kruh previdno vzemite iz modela in ga prestavite, da se ta popolnoma ohladi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.