Čebula je nepogrešljiva sestavina številnih jedi. Čeprav je v jedi pogosto ne vidimo, pa takoj opazimo, da nekaj manjka, če je jed pripravljena brez nje. Rdeča čebula je zaradi svoje rdeče-vijolične barve in bolj blagega, polnega okusa kraljica tega solatnega krožnika. Če ste ljubitelji rdeče čebule imamo za vas odličen solatni recept, ki vas bo s svojim okusom navdušil.
Solata s pečeno rdečo čebulo
Sestavine
2 rdeči čebuli3 žlice sladkorja
1 žlica rdečega vinskega kisa
1 šopek kopra
3 žlice olivnega olja
1 žlica polnozrnate gorčice
1 jabolko
Sol in poper
Navodila
2. V loncu segrevajte sladkor z žlico vode, dokler ne doseže karamelne konsistence. Odstavite z ognja in dodajte sesekljane lešnike ter vse skupaj dobro premešajte in ohladite.
3. V skledi zmešajte gorčico, kis in olje ter dodajte na kocke narezano jabolko.
4. Čebulo prelijete z vinaigrette kisom. Pred serviranjem pa dodajte, karamelizirane lešnike, koper in grobo sol.