fbpx

Recept: solata s pečeno rdečo čebulo in lešniki

Foto: zarahome.com

Čebula je nepogrešljiva sestavina številnih jedi. Čeprav je v jedi pogosto ne vidimo, pa takoj opazimo, da nekaj manjka, če je jed pripravljena brez nje. Rdeča čebula je zaradi svoje rdeče-vijolične barve in bolj blagega, polnega okusa kraljica tega solatnega krožnika. Če ste ljubitelji rdeče čebule imamo za vas odličen solatni recept, ki vas bo s svojim okusom navdušil.

Solata s pečeno rdečo čebulo

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

2 rdeči čebuli
3 žlice sladkorja
1 žlica rdečega vinskega kisa
1 šopek kopra
3 žlice olivnega olja
1 žlica polnozrnate gorčice
1 jabolko
Sol in poper

Navodila

1.Čebulo narežite na pol, potresete jo z grobo soljo in pečete v pečici 20 minut pri 200°C. Nato ločite plasti čebule in jih položite v posodo.
2. V loncu segrevajte sladkor z žlico vode, dokler ne doseže karamelne konsistence. Odstavite z ognja in dodajte sesekljane lešnike ter vse skupaj dobro premešajte in ohladite.
3. V skledi zmešajte gorčico, kis in olje ter dodajte na kocke narezano jabolko.
4. Čebulo prelijete z vinaigrette kisom. Pred serviranjem pa dodajte, karamelizirane lešnike, koper in grobo sol.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!