Ko se temperature dvignejo, se radi odločimo za hladne jedi, kot sta sveža zelenjava in sadje. A to ne pomeni, da bi se morali odreči beljakovinam, kot je meso, in ogljikovim hidratom, kot so testenine.
Pripravite si hladno solato, namesto klasičnih testenin iz pšenične moke lahko uporabite testenine iz čičerikine ali lečine moke.
Ta jed je idealna, če vam ostane kaj pečenega piščanca od nedeljskega kosila ali pa kupite že pečenega v trgovini.
Solata s testeninami in piščancem
Sestavine
- 400 gramov testenin
- 200 gramov pečenega piščanca
- 100 gramov zamrznjenega graha
- 50 gramov koruze
- 1 sveža paprika
- 100 gramov češnjevih paradižnikov
- nekaj listov bazilike Kremna omaka:
- 200 gramov grškega jogurta
- 75 gramov majoneze
- 1 žlica gorčice
- sol in poper po želji Lahki preliv:
- 4-5 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol in poper po želji
Navodila
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- Proti koncu kuhanja v vodo dodamo zamrznjen grah in/ali koruzo. Lahko postrežemo tudi konzerviran grah in koruzo.
- Odlijemo vodo in pustimo, da se testenine ohladijo.
- Pečenega piščanca narežemo na manjše kose.
- Papriko očistimo in narežemo na manjše kocke. Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na pol.
- V skledi zmešamo testenine, piščanca in zelenjavo.
- Zmešamo sestavine za omako, le to po želji primešamo testeninam.
- Dodamo preliv.
Dober tek!
Namesto mesa lahko dodamo koščke feta sira, kuhana jajca, kuhan fižol, lečo in čičeriko, kocke svežih ali vloženih kumaric, naribano korenje in zelje… Možnosti je veliko, poigrajte se.
Upoštevajte, da bo solata bolj okusna drugi dan, torej ko se vsi okusi povežejo.