Ste že kdaj hrepeneli po sladici, ki združuje najboljše: okuse kave, mascarpone sira in nutelle? Ste že slišali za tiramisu kroglice?
Recept za tiramisu kroglice je osvojil srca številnih gospodinj, postal pravi hit na internetu in navdušuje s svojo preprosto pripravo ter božanskim okusom. Kako lahko s preprostimi sestavinami pripravimo te slastno tiramisu kroglice, ki so primerne za vsako priložnost? Kaj naredi to sladico tako posebno?
V svetu kulinarike, kjer se vsak dan pojavi nova inovativna jed, se določene sladice izkažejo kot prave zvezde. Tako je tudi z receptom za tiramisu kroglice, ki je postal pravi fenomen med gospodinjami in kulinaričnimi navdušenci po celem svetu.
Kako pripraviti čarobne tiramisu kroglice
Tiramisu kroglica, ki združuje klasične sestavine tiramisuja v obliki priročnih kroglic, je postala nepogrešljiv del sladkih trenutkov in praznovanj.
Ključna sestavina, mascarpone sir, poskrbi za kremasto osnovo, ki se odlično dopolnjuje z aromatično kavo espresso. Dodatek sladkorja in ruma pa poskrbi za popolno harmonijo okusov. Toda kaj jih naredi resnično posebne? Skrivnost se skriva v receptu.
Tiramisu kroglice
Sestavine
- 3 paketi piškotov
- 250 g mascarpone sir
- 100 ml kave espresso
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica ruma
- nutella
- kakav v prahu (za posipanje)
Navodila
- Skuhajte espresso.
- Skuhani kavi dodajte 2 žlici sladkorja in 1 žlico ruma, dobro premešajte.
- Piškote zdrobite in jim dodajte kavo in še enkrat dobro premešajte.
- Dodajte mascarpone in mešajte toliko časa, da nastane zmes, iz katere boste oblikovali kroglico.
- Zmes postavite v hladilnik za pol ure.
- Nato vzemite malo mešanice, jo razporedite po dlani, dodajte malo nutelle na sredino in oblikujte kroglico.
- Kroglico povaljajte v kakavu, pri tem pa odstranite odvečni prah, da ne bo grenka.
- Pustite nekaj časa v hladilniku.
@slatkadomacica Za 15 bombica: 3 pakovanja piškota od 1 reda izlomiti na sitne delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promešati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice. Gotovu smesu odložiti u frižider na pola sata. Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na dlanu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu. Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji). Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru! #slatkadomacica #tiramisu #recept #nutella #fyp #foryoupage ♬ original sound – Julia