fbpx

Recept: tiramisu kroglice z Nutello

Hit na internetu!

Foto: envato

Ste že kdaj hrepeneli po sladici, ki združuje najboljše: okuse kave, mascarpone sira in nutelle? Ste že slišali za tiramisu kroglice?

Recept za tiramisu kroglice je osvojil srca številnih gospodinj, postal pravi hit na internetu in navdušuje s svojo preprosto pripravo ter božanskim okusom. Kako lahko s preprostimi sestavinami pripravimo te slastno tiramisu kroglice, ki so primerne za vsako priložnost? Kaj naredi to sladico tako posebno?

V svetu kulinarike, kjer se vsak dan pojavi nova inovativna jed, se določene sladice izkažejo kot prave zvezde. Tako je tudi z receptom za tiramisu kroglice, ki je postal pravi fenomen med gospodinjami in kulinaričnimi navdušenci po celem svetu.

Kako pripraviti čarobne tiramisu kroglice

Tiramisu kroglica, ki združuje klasične sestavine tiramisuja v obliki priročnih kroglic, je postala nepogrešljiv del sladkih trenutkov in praznovanj.

Ključna sestavina, mascarpone sir, poskrbi za kremasto osnovo, ki se odlično dopolnjuje z aromatično kavo espresso. Dodatek sladkorja in ruma pa poskrbi za popolno harmonijo okusov. Toda kaj jih naredi resnično posebne? Skrivnost se skriva v receptu.

Tiramisu kroglice

  • Obroki: 15
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 paketi piškotov
  • 250 g mascarpone sir
  • 100 ml kave espresso
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • nutella
  • kakav v prahu (za posipanje)

Navodila

  1. Skuhajte espresso.
  2. Skuhani kavi dodajte 2 žlici sladkorja in 1 žlico ruma, dobro premešajte.
  3. Piškote zdrobite in jim dodajte kavo in še enkrat dobro premešajte.
  4. Dodajte mascarpone in mešajte toliko časa, da nastane zmes, iz katere boste oblikovali kroglico.
  5. Zmes postavite v hladilnik za pol ure.
  6. Nato vzemite malo mešanice, jo razporedite po dlani, dodajte malo nutelle na sredino in oblikujte kroglico.
  7. Kroglico povaljajte v kakavu, pri tem pa odstranite odvečni prah, da ne bo grenka.
  8. Pustite nekaj časa v hladilniku.
@slatkadomacica Za 15 bombica: 3 pakovanja piškota od 1 reda izlomiti na sitne delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promešati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice. Gotovu smesu odložiti u frižider na pola sata. Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na dlanu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu. Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji). Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru! #slatkadomacica #tiramisu #recept #nutella #fyp #foryoupage ♬ original sound – Julia

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.