Cimetov toast je zelo preprosta jed, za katero potrebujete le dober kruh, maslo, sladkor ali javorjev/agavin sirup in cimet. Čeprav ta recept pravzaprav izvira iz 15. stoletja, ko je po vsej Evropi veljal za bolj ugoden nadomestek za francoski toast, je šele pred kratkim pritegnil zasluženo pozornost gurmanov. Spodaj vam predstavljamo recept za naš novi najljubši zajtrk, ki ga obožujejo tako mladi kot stari!
Toast s cimetom
Sestavine
- 1 žlica zmehčanega masla
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1 kos toasta (najboljši kruh iz kislega testa)
Navodila
- Nekaj zmehčanega masla zmešajte s kokosovim sladkorjem, cimetom in javorjevim sirupom.
- Namažete ga na kos toasta, nato pa pecite v pečici na 180 C približno 10 minut.
- Toast položite na rešetko za hlajenje, da zagotovite hrustljav toast.