fbpx

Recept: toast s cimetom

Foto: envato

Cimetov toast je zelo preprosta jed, za katero potrebujete le dober kruh, maslo, sladkor ali javorjev/agavin sirup in cimet. Čeprav ta recept pravzaprav izvira iz 15. stoletja, ko je po vsej Evropi veljal za bolj ugoden nadomestek za francoski toast, je šele pred kratkim pritegnil zasluženo pozornost gurmanov. Spodaj vam predstavljamo recept za naš novi najljubši zajtrk, ki ga obožujejo tako mladi kot stari!

Toast s cimetom

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 žlica zmehčanega masla
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 kos toasta (najboljši kruh iz kislega testa)

Navodila

  1. Nekaj ​​zmehčanega masla zmešajte s kokosovim sladkorjem, cimetom in javorjevim sirupom.
  2. Namažete ga na kos toasta, nato pa pecite v pečici na 180 C približno 10 minut.
  3. Toast položite na rešetko za hlajenje, da zagotovite hrustljav toast.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!