Sezona jagod je v polnem razcvetu in ni dneva, da se ne moremo upreti tej dišeči in sladki skušnjavi. Jagode so kraljice sezone, ki jih lahko uporabimo v različnih receptih tako za zajtrk, sladice in prigrizke. Danes vam jih predstavljamo v obliki okusnega zajtrka ali prigrizka, na hrustljavem kruhu, z lahko kremo in sladkimi notami medu in vanilije.
Toast z jagodami in skuto
Sestavine
- 250 g svežega sira (najboljše albuminska skuta)
- med
- vanilija
- 51 košarica jagod
- sladkor po želji
- metini listi
Navodila
- Jagode operite in jih narežite na manjše koščke, potresite jih s sladkorjem in pustite, da spustijo sok.
- Skuto zmešate z medom in dodate vanilijo, nato vse skupaj zmešate s sirom.
- Kruh narežete na rezine in popecite na žar ponvi. Pustite, da se ohladi.
- Na pečen kruh najprej date kremni sir, nato pa nanjo položite jagode in okrasite z meto.
- Po želji prelijte dodatek medu.