fbpx

Recept: toast z jagodami in skuto

Foto: Mohammad Lotfian /Unsplash

Sezona jagod je v polnem razcvetu in ni dneva, da se ne moremo upreti tej dišeči in sladki skušnjavi. Jagode so kraljice sezone, ki jih lahko uporabimo v različnih receptih tako za zajtrk, sladice in prigrizke. Danes vam jih predstavljamo v obliki okusnega zajtrka ali prigrizka, na hrustljavem kruhu, z lahko kremo in sladkimi notami medu in vanilije.

Toast z jagodami in skuto

  • Obroki: 5
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g svežega sira (najboljše albuminska skuta)
  • med
  • vanilija
  • 51 košarica jagod
  • sladkor po želji
  • metini listi

Navodila

  1. Jagode operite in jih narežite na manjše koščke, potresite jih s sladkorjem in pustite, da spustijo sok.
  2. Skuto zmešate z medom in dodate vanilijo, nato vse skupaj zmešate s sirom.
  3. Kruh narežete na rezine in popecite na žar ponvi. Pustite, da se ohladi.
  4. Na pečen kruh najprej date kremni sir, nato pa nanjo položite jagode in okrasite z meto.
  5. Po želji prelijte dodatek medu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!