fbpx

Nagradna igra: odigraj partijo šaha s šahovsko mojstrico Lauro Unuk

Nagrada: nova pametna ura Huawei WATCH GT 3 Pro

Nasmejana, preprosta in skromna, a polna prav posebne energije, s prodornim pogledom in umom, ki vedno šviga par potez vnaprej ... Takšna je naša sogovornica Laura Unuk, 22-letna mednarodna šahovska mojstrica, ki v Sloveniji orje ledino med ženskimi igralkami šaha. Vrhunska, a zmeraj prepričana, da zmore še več in bolje – vrlina, ki jo žene naprej in zaradi katere ne zaspi na lovorikah.

Želja po nenehnem napredku in izboljšavah je nekaj, k čemur v svojem razvoju neprestano stremi tudi Huawei, in kot rezultat nenehnega razvoja je tukaj nova pametna ura Huawei WATCH GT 3 Pro, ki si jo lahko priborite v simpatičnem izzivu za šaholjubce. V nadaljevanju preverite, kje in kako sodelovati v izzivu za novo uro Huawei WATCH GT 3.

Laura, zakaj sploh šah? Kako mlada ženska pristane v tem športu?

Haha, joj, pri meni bi lahko rekli, da mi je bila šahovnica s figurami že položena v zibelko, saj je moj dedek strastni igralec šaha in je tudi tisti, ki mi je predstavil to kraljevsko igro. Vedno sem bila očarana nad krasnimi figurami in rada opazovala dedka pri igri, zato sem pri osmih letih želela priti tej igri do dna. Neverjetno, kako se lahko z eno potezo potek celotne igre povsem spremeni, trenutek nezbranosti in zmaga, ki se ti že nasmiha, se v trenutku razblini! Šah igrata tudi moj oče in brat – z njima sem hodila na šahovska tekmovanja po Ljubljani.

Imaš poleg šaha še kakšen drug hobi, morda šport?

Šah JE šport! Najbrž ne veste, ampak s partijo šaha lahko pokuš tudi do 6000 kalorij! Za ohranjanje dobrega fokusa in koncentracije je fizična aktivnost priporočljiva tudi za vse šahiste. Sama največkrat zavijem v fitnes, tudi večina hotelov, kjer sem nameščena med turnirji, ima svoj fitnes center, tako da je takšna vadba najbolj praktična izbira. V zadnjem času me je zasvojil tudi tenis! Sicer ga igram povsem amatersko, a v njem zares uživam in temeljito prezračim misli.

Povej nam malo več o nagradni igri, ki si jo pripravila za svoje sledilce na instagram profilu.

Tako zelo sem vesela sodelovanj, ki so mi pisana na kožo. Ravno sem zamenjala pametni telefon in dobila novi Huawei P50 Pro, ki me navdušuje z noro zmogljivim fotoaparatom. Ponudila pa se je možnost, da novo pametno uro Huawei WATCH GT 3 Pro podarim enemu izmed mojih sledilcev. Tako smo na mojem instagram profilu pripravili giveaway, kjer sem fotografirala skoraj dokončano šahovsko partijo – s kakšno potezo dosežemo MAT, pa prepuščam mojim sledilcem! Med pravilnimi odgovori bom izbrala zmagovalko ali zmagovalca, ki bo prejel novo pametno uro iz serije Huawei WATCH GT 3 Pro.

Lahko med šahom in tehnologijo potegneš kakšne vzporednice?

Šah je igra, ki je stara več kot 1400 let, obstaja že 101 digitalna različica te igre, a še vedno je čar v fizičnih figurah, šahovnici pred tabo, poklapljanju ure, ki meri čas igralcev – digitalno tega kar ne more nadomestiti. Sama sem praktično odraščala obkrožena s tehnologijo in v skoraj povsem digitalni dobi, a pri urah sem vedno izbirala klasične, analogne. Huawei WATCH GT 3 Pro me je prepričala s harmonijo, s katero je ujela videz analogne številčnice in jo združila z najnovejšo tehnologijo. Tako zmogljiva, pametna ura, ujeta v klasično elegantno uro, ki je tudi lep kos nakita. Lahko rečem, da združuje najboljše iz obeh svetov.

Kako pa se takšen um sprošča? Kako iz misli preženeš črna in bela polja?

Oh ja, moja večna težava je, da preveč analiziram svoje poteze. Predvsem tiste manj posrečene in se z njimi obremenjujem še lep čas. Ob večerih zato rada pobegnem v filmski svet, ali pa svoj um preusmerim v svet števil – zadnje čase me zabava sudoku.

Nagradna igra: Postanite šahovski mojster s Huawei AppGallery

V trgovini z aplikacijami AppGallery je na voljo pester nabor šahovskih aplikacij, s katerimi lahko pilite svoje znanje in nabirate izkušnje ali pa morda šah šele spoznate. Ena izmed njih je Šah – Igraj in napreduj. Če vas je zamikalo ugotoviti, koliko kalorij porabite med partijo šaha, lahko to preprosto spremljate na Huawei WATCH GT 3 Pro pametni uri, kjer boste z lahkoto nadzorovali porabo kalorij, svoj srčni utrip, dihanje in celo raven stresa. Ne pozabite preveriti giveawaya, ki že poteka na Laurinem instagram profilu. Prava poteza in kanček sreče vam lahko 9. junija prineseta novo Huawei WATCH GT 3 Pro uro. Giveaway poteka od 25.5. do 8.6. sodelujete pa tako, da posrčkate Laurino objavo na instagramu in v komentar zapišete pravilno potezo.

Dodatne Informacije

consumer.huawei.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!