Recept: Torta brez moke za vse ljubitelje kave

Kave nikoli ni dovolj. Če pa jo spravite še v torto brez moke, jo boste lahko brez razmišljanja o kalorijah kar celo pojedli sami. S temi sestavinami in preprosto pripravo boste še tiste, ki kave niti povohati ne morejo, prepričali, da si privoščijo ta sladki greh.

Priprava te sladice je tako preprosta, da si jo boste vsakič, ko bo vaše telo hrepenelo po dobri in slastni pregrehi, brez razmišljanja na hitro pripravili. Tu je recept … pa dober tek!

Sestavine za torto brez moke z okusom kave:

  • 200 g mandljev
  • 200 g črne čokolade
  • 175 g neslanega masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 20 ml kave
Torta brez moke z okusom kave.
Torta brez moke z okusom kave.

Priprava torte brez moke z okusom kave:

Mandlje zmeljite v sekljalniku, vendar pazite, da masa ne postane lepljiva. Nad paro stopite in zmešajte čokolado in maslo, zmes dodajte tudi kavo. Rumenjake (ločite od beljakov) in sladkor z mešalnikom stepajte, da dobite kompaktno zmes. V nastalo maso iz rumenjakov in sladkorja dodajte mešanico čokolade, masla in kave ter zmlete mandlje. Nazadnje, kar boste dodali v celotno zmes, pa so v sneg stepeni beljaki.

Zagrejte pečico na 170 stopinj C. Pekač (premer 20 cm) namažite z oljem ali maslom, lahko ga tudi obložite s papirjem za peko in vanj zlijte zmes. Pecite 25–30 minut.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oraketa – novo vesolje vitaminov in sadja