Red Bull Goni Pony 2019: požen’te hudiča na vrh Vršiča!

Red bull goni pony 2019: požen’te hudiča na vrh Vršiča!
Zadnjič posodobljeno: :

Red Bull Goni Pony 2019 praznuje okroglo peto obletnico, zato nikakor ne smete manjkati na retro dogodku epskih razsežnosti. Če nimate kolesa, prebrskajte očetovo ali sosedovo garažo, za retro opravo pa se obrnite na mamino, babičino ali taščino omaro. Strokovna žirija bo ocenjevala oblačila kolesarjev, vaše mišice in dobra volja pa bodo poskrbeli za to, da se povzpnete prvi na vrh Vršiča in se s torpedom varno vrnete nazaj v dolino. Po pameti.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Vršič, Kranjska Gora

Organizator

Redbull

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 20 € do 50 €

Pony – klasika mnogih generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev ter mladincev že od konca šestdesetih let je najboljše darilo, ki ste ga lahko dobili za rojstni dan ali uspešen zaključek šolskega leta. In če ga pred desetletji niste imeli radi, je zdaj priložnost da se odpravite v domačo garažo in dobro prebrskate med retro kramo. Za mlajše generacije velja isto!

Morda je pony zarjavel in ne deluje, a ni prepozno, da se lotite njegove obnove, saj je do 1. junija, ko bo Red Bull Goni Pony 2019, še nekaj časa. In mimogrede, do takrat morate najti tudi primerno retro opravo, ki se gotovo skriva v babičini, mamini ali taščini omari. Organizatorji namigujejo, da so zlata leta ponyja bila med 70. in 80. leti.

Red Bull Goni Pony (foto: Siniša Kanižaj)
Red Bull Goni Pony (foto: Siniša Kanižaj)

Za hudičev vzpon na Vršič potrebujete “obvezno trofejo resnega kolesarja”, saj merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori do Vršiča, znaša trasa 13,5 kilometrov (801 višinski meter in 1611 metrov nad morjem). Kdor prvi pride na ciljno črto, je zmagovalec. Trenutni rekord je 44 minut in 30 sekund.

V dolino se boste vrnili s kolesom, kar pomeni, da bo “učinkoviti” torpedo ali po domače “kontra” v akciji, a nikomur se ne bo preveč mudilo, saj bodo na poti nazaj obvezni postanki za hlajenje in vrsta presenečenj.

Prijava je mogoča izključno prek spletne strani do 29. maja. Cena prijave znaša 20 € do 14. aprila, 25 € do 22. maja in 50 € do 29. maja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
redbull.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noben me ne razume: dogodek za mlade, ki vrtijo svet