fbpx

(Re)definicija lepote: kaj je lepota v pravem pomenu besede

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ko pomislite na lepoto, kaj vam pride na misel? Kaj je lepota? Kdo vam je lep in zakaj? Če bi morali opisati nekoga, ki je lep, kako bi ga opisali? Bi omenili barvo njegovih oči, značilnosti njegovega fizičnega videza ali bi govorili o njegovem nasmehu?

Ali vidite lepoto, ko se pogledate v ogledalo? Ali se podrejate modnim in lepotnim trendom?

Lepota je vidna, ni skrita. Ni je mogoče skriti. Vsi ne reagirajo enako na lepoto. Nekdo je nekomu lep in drugemu ne.

Vedno bomo videli lepoto v tistih, ki jih imamo radi. Tista lepota, ki ima globino, prihaja od znotraj, in seva navzven, je preprosto izžarevanje duše, iz telesa, v katerem živi.

To je tista opevana notranja lepota, brez katere so lep obraz, gladka polt, polna usta, vitko telo – prazni. Prazna oseba je neosebna in tudi če je zelo lepa, se je ne boste spomnili, zamenjali jo boste z drugo neosebno osebo.

Lepota je v nas. Foto: Chermiti Mohamed / Unsplash

Lepa oseba – ženska ali moški je tista, ki se počuti dobro v svojem telesu. Tista, ki najde harmonijo sama s seboj, ker se giblje v skladu s svojim notranjim ritmom, ker se ima rada.

Je tista, ki dela, kar ji je všeč. Všeč ji je, kako izgleda in zadovoljna je s svojim videzom. To je tista oseba, ki izbere ljubezen do sebe in do sebe ravna spoštljivo in skrbno. Negujejo svoje telo in duha ter z zunanjostjo odražajo svojo notranjost.

Takšni ljudje so bili ranjeni, sprejemajo napačne odločitve, se počutijo negotove in trpijo, vendar najdejo samozavest, da gredo naprej. Pogum, da priznajo svoje napake in pomanjkljivosti ter so pripravljeni iti naprej in se še naprej razvijati.

Lepi ste! Foto: Bruno Emmanuelle / Unsplash

Počutijo se zadovoljni sami s seboj, ko dosežejo že majhen uspeh in se znajo nagraditi. In se veselijo uspehov drugih.

Se borijo in ko zmagajo, uživajo v tem. Ko izgubijo, razmišljajo o boleči lekciji, ki so se jo naučili. Svoje veselje delijo z drugimi, in ko so žalostni se ne pretvarjajo, da ni nič narobe. Znajo prositi za podporo in sprejeti pomoč ter jo tudi dati.

Ti, ki to bereš, si lepa oseba, ker daješ vse od sebe, se trudiš, vztrajaš, imaš rada sebe. Veš koliko si zaslužiš in veš, koliko si vredna. Izžarevaš neustavljivo lepoto.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!