fbpx

Renault 4ever Trophy: konceptna ʺKatrcaʺ, ki bo v prihodnje električna

Renault 4ever Trophy; Foto: media.renault.com
Zadnjič posodobljeno: :

Renault 4ever Trophy je robustni koncept električnega križanca, ki prikazuje prihodnost modela Renault 4.

Renault 4ever Trophy je koncept, ki nakazuje prihod električnega križanca, ki bo v serijski obliki na voljo v letu 2025. Električni križanec, ki bo imel konkurente v segmentu B, je dobil svoje ime po humanitarnem rallyu 4L Trophy, ki poteka čez maroško puščavo. Dogodek je rezerviran izključno za modele Renault 4, v letu 2023 pa bo praznoval že svojo 25. obletnico.

Renault 4ever Trophy; Foto: media.renault.com

Konceptni avtomobil je obarvan v kovinsko srebrno barvo in se vozi na platiščih velikosti 19-palcev. V osrčju koncepta je elektromotor, ki ima 134 konjskih moči. Koncept meri v dolžino 4.160 mm in v širino 1.950 mm. Po predstavljenih proporcih bo novi Renault 4 postavljen ob bok modelu Renault Captur.

Renault 4ever Trophy; Foto: media.renault.com

Koncept 4ever Trophy ima baterijo s kapaciteto 42 kWh, ki ima dovolj energije za do 402 kilometra dolgo pot. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje okoli 9 sekund. Koncept ima sicer nekaj prav zanimiv ʺdodatkovʺ, kot so kompresorji zraka v kolesih, strešni prtljažnik iz ogljikovih vlaken, ojačano spodnjo stran avtomobila. A na žalost, vsemu temu ne bomo priča pri produkcijskem modelu.

Dodatne Informacije

renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!