fbpx

Renault ZOE: naelektrena ZOE je dobila večjo baterijo!

Renault Zoe

Renault ZOE je z nami že od leta 2012, v letu 2016 pa je doživela večjo prenovo – zdaj pa je vendarle napočil čas, da se nam pokaže v prenovljeni, predvsem pa zmogljivejši obliki!

Na prvi pogled Renault ZOE ostaja takšna, kot jo poznamo, vam bo pa kmalu postalo jasno, da gre za novo generacijo avtomobila – zunanje linije so si podobne, a vendarle drugačne: žarometi v tehnologiji LED so že del serijske opreme, prav tako pa izstopajo tudi zadnje LED-luči.

ZOE je opremljena z največjo baterijo do zdaj, s kapaciteto 52 kWh. To je dovolj za do 390 kilometrov dolgo pot in predstavlja kar 20 % izboljšanje v primerjavi s predhodnim modelom. Pri hitrem polnjenju, z močjo 50 kW, bomo potrebovali 30 minut, da bomo imeli dovolj energije za dodatnih 145 kilometrov.

Novinka bo na voljo z elektromotorjem, ki ima 100 kW (136 KM) moči in z že poznanim elektromotorjem s 80 kW moči. Nadgrajeno je regenerativno zaviranje, s pomočjo katerega lahko vozimo ZOE le z uporabo pedala za ‘plin’.

Opazen premik se je zgodil tudi v notranjosti avtomobila Renault ZOE – materiali so zdaj prijetnejši na otip in kakovostnejši, sicer pa je notranjost podobna tisti v najnovejšem Cliu.

Za voznikove potrebe je na volji 10-palčni zaslon, za potrebe informacijsko-zabavnega sistema pa 9,3-palčni zaslon na dotik. Oba sta del standardne opreme.

Renault ZOE si lahko omislite v devetih barvah, s prodajo pa bodo pričeli v jesenskih mesecih letošnjega leta.

Galerija: Renault ZOE

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!