Resni znaki, da v resnici niste pripravljeni na poroko: premislite, preden naredite usoden korak!

"Ljubezen pomeni zavezati se brez garancije, dati sam sebe v upanju, da bo ljubezen obrodila ljubezen v ljubljeni osebi. Ljubezen je dejanje usode in kdor ne verjame vanjo, ne verjame v ljubezen." – Erich Fromm

Mogoče želite nekaj spremeniti v svojem življenju in verjeti, da vam bo zakon prinesel to spremembo. Morda iščete zavetje pred vsemi spremembami in verjamete, da vam bo zakon to zavetje dal. Morda ste utrujeni in negotovi in ​​verjamete, da boste v zakonu počivali pred negotovostjo. In v zadnjem trenutku si ne morete premisliti – povabili ste goste, kupili poročno obleko, naročili hrano …

Če do tega še ni prišlo in se sprašujete, upoštevajte te ključne znake, ki kažejo, da je treba nekatere stvari rešiti in dokončati, preden se poročite. In to velja tudi za vašega partnerja!

Imate duševne težave (ali jih ima vaš partner), vključno z zasvojenostjo

Duševno zdravje je danes bolj ogroženo kot kdaj koli prej. Vsakdo je že doživel tesnobo, če že ne depresijo. Mnogi probleme preprosto potisnejo na stran in ne poskušajo najti načina, kako jih rešiti, da bi jim bilo bolje.

Če pa obstaja kakšen duševni problem, vključno s problemom zasvojenosti, je zdravljenje in upravljanje duševnega zdravja prednost, ne pa načrtovanje poroke. Poroka vam ne bo pomagala, da se boste počutili bolj stabilne in varne. Lahko, da bo sprožila še večjo nestabilnost in negotovost, saj je zakonska zveza sama po sebi izziv. In je dovolj težka tudi, ko so ljudje nanjo pripravljeni in imajo stabilen in zaupanja vreden odnos.

Ljubezen ne reši duševnih težav, potrebna je strokovna pomoč. Če ima vaš partner težave, ga ne boste uspeli rešili s svojo podporo in nesebičnostjo, raje ga spodbudite, naj se sooči s težavo in poišče ustrezno pomoč.

Ne ljubite se

Če niste zadovoljni sami s seboj in svojim življenjem ter poskušate to situacijo na nek način “prerezati” in dati svojemu življenju novo smer – z odgovornostjo zakonske zveze – je to napačen motiv. V zakon boste vnesli svoje nezadovoljstvo. In partnerjeva ljubezen vam ne bo nadomestila pomanjkanja ljubezni do sebe.

Nezadovoljstvo spremljata nizka samozavest in težnja po toleriranju partnerskega vedenja, ki je morda strupeno in nevarno. Če ste prepričani, da vas nihče ne bo imel rad in da boste ostali sami, če ne izkoristite te priložnosti za poroko, je pomanjkanje ljubezni do sebe in samozavesti vsekakor vaša težava, ki se bo spremenila v zakonske težave, v pomanjkanje zaupanja, spoštovanja, podpore in razumevanja.

Namesto, da bi se poročili, se obrnite vase in poiščite vzroke za svoja omejujoča prepričanja – najdite sebe. S tem boste ustvarili možnosti za zdrav odnos in zadovoljivo zakonsko življenje.

Nekatere stvari je treba rešiti in dokončati, preden se poročite.

Verjamete, da vam bo zakon spremenil življenje

Poroka bi morala biti zatočišče, vendar se v njej ne morete skriti. Poroka bo spremenila vaš način življenja, vendar to ni samodejna sprememba na bolje. Ne bo popravila odnosa, ki ni zgrajen na trdnih temeljih.

Če ste imeli v partnerskem odnosu veliko konfliktov in težav, se bodo v zakonu verjetno poslabšale in ne zmanjšale. Če je prišlo do ljubosumja in nezaupanja, ju zakonska zveza ne bo ozdravila. Poročni prstan na roki še nikogar ni naredil zvestega, niti ni spremenil njegovega značaja ali ga naredil vrednega spoštovanja.

Preskočili ste fazo usklajevanja in medsebojnega prilagajanja

Če se poročite v prvi fazi zaljubljenosti, treznost, ki bo nastopila po poroki, v resnici ne bo pomagala zgraditi vajine zveze. Veliko bolje je, da se najprej odločite za skupno življenje ali kakšno drugo obliko zavezanosti in podaljšate čas zmenkov, da “opravite” vse faze zveze, preden pridete do točke, ko boste oba prepričana, da si želita poroke.

Preživeti morate vsaj tri osnovne faze – zaljubljenost in poželenje, nato fazo usklajevanja in medsebojnega prilagajanja, dokler ne pridete do faze vezanja, ko ste oba mirna in zadovoljna z zavezanostjo svojega odnosa. Do takrat boste skupaj preživeli veliko časa, dobro se boste spoznali in zakon bo nadaljevanje vaše zavezanosti in skupnih življenjskih odločitev.

Če želite preživeti življenje z nekom, nimate razloga, da bi se vam mudilo. Veliko bolje je, da počakate, da ste popolnoma pripravljeni in zagotovite svojemu zakonu čim boljši začetek in nadaljevanje.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če govorijo o tebi za tvojim hrbtom, to samo pomeni, da si korak pred njimi!