fbpx

Rimini: zgodovinsko mesto, ki vas bo očaralo na najdaljšo noč v letu

Foto: envato

Vsekakor je Rimini kraj, ki ga po večini povezujemo z vročim poletjem, peščenimi plažami in nočnim življenjem. Pa ste kdaj pomislil, da je novoletno vzdušje v Riminiju lahko nekaj popolno drugačnega in očarljivega? Življenje se iz plaže preseli v staro mestno jedro. Silvestrska noč pa naj bi bila "najdaljša" prav v Riminiju.

Italija je vedno dobra ideja. Ne glede na to, ali ste se odločili za vikend dopust ali za enodnevni izlet. Čudovita narava, gastronomske dobrote in kultura ter raziskovanje starih mest so glavni razlogi, zakaj turisti obožujejo to deželo.

Na severu italijanske pokrajine Emilia-Romagna, se nahaja mesto in pristanišče Rimini. Poleti je kraj popularen zaradi dolge peščene plaže, nočnega življenja, številnih trendovskih lokalov in klubov. Vendar pa ima to mesto čar tudi pozimi, saj takrat lahko raziskujete zgodovino mesta.

Sprehodite se čez enega od najstarejših mostov na svetu – Tiberio, obiščite stari del mesta ter Museo della Cita di Rimini, Piazza Tre Martiri. Tu boste našli skoraj vse pomembne znamenitosti, ki pričajo o dolgoletni zgodovini tega mesta. Od zgodovinskih stavb, parkov, Grand hotela do kina, kjer je Federico Fellini gledal svoje prve filme. Ne bo vam žal, saj Rimini kar poka od zgodovine.

Kljub temu, da se v zimskih dneh mesto popolnoma spremeni, energija ostaja ista. V poletnih nočeh je Rimini znan po bogati paleti prireditev, tako na nacionalni kot tudi mednarodni ravni. Zgodba dogodkov pa se tako nadaljuje tudi pozimi. Prirejajo namreč številne koncerte in šove. Vsekakor ne gre zamuditi najdaljše noči v letu, ki naj bi bila najlepša in z najbolj bogatim programom prav v Riminiju.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.