Rolls-Royce Silver Ghost Collection: prestiž izpred sto let

Rolls-Royce Silver Ghost Collection

Rolls-Royce praznuje 101. obletnico vztrajnostnega rekorda, ki so ga postavili njegovi ustanovitelji. Leta 1907 so Charles Rolls, Claude Johnson in sir Henry Royce sedli za volan Silver Ghosta in se podali na tedaj nepredstavljivo in še danes legendarno vztrajnostno vožnjo brez postanka, dolgo kar 23.127 kilometrov.

Za proslavitev tega posebnega jubileja bo britanska luksuzna znamka Rolls-Royce naredila 35 primerkov Silver Ghost Collection, ki bodo osnovani na aktualnem Rolls-Royceu Ghost. Avtomobile bodo izdelali v Goodwoodu, domačem kraju Rolls-Roycea.  Vseh 35 avtomobilov bo odetih v srebrno barvo Cassiopeia Silver, v katero je bil obarvan tudi Silver Ghost pred stotimi leti. Mojstri Rolls-Royceove lakirnice potrebujejo kar 8 ur za nanos barve, sama barva pa vsebuje delčke 100-odstotno čistega srebra.

Še en poklon klasičnemu Silver Ghostu lahko najdemo na markantni prednji maski, ki je odeta v bleščečo črno barvo. Prav takšni so tudi osrednji deli platišč, kjer na  srebrni podlagi Cassiopeia zasledimo vgraviran zapisSilver Ghost Since 1907” oziroma Silver Ghost od leta 1907. Že omenjena prednja maska tudi tokrat ponuja zavetje krilati gospodični Spirit of Ecstasy, pod katero najdemo napis “AX201”, ki se navezuje na registrsko oznako originalnega Silver Ghosta.

PREBERITE ŠE: ROLLS-ROYCE PHANTOM 2018: LUKSUZ, KOT GA ŠE NI BILO

V notranjosti kabine boste našli  zeleno Forest Green oblazinjenje, ki je kombinirano s srebrnim usnjem. Prav tako je posebna tudi osrednja konzola, ki ima poseben prostor za sončna očala in druge vsakdanje potrebščine. Poleg tega se na njej ponosno kaže napis “Silver Ghost Collection- One of Thirty-Five”, ki še dodatno poudari ekskluzivnost Silver Ghost serije. Kljub klasičnim oblikovnim potezam je ekskluzivni Silver Ghost poln moderne tehnologije. Na voljo imam tri pare Kleerovih Wi-Fi slušalk, izboljšano USB- in HDMI-povezljivost in 4G LTE-podporo. Silvr Ghost je združil moderno tehnologijo in klasiko, ki se je uspešno zoperstavila zobu časa.

Galerija slik: Rolls-Royce Silver Ghost Collection

Dodatne Informacije

Več informacij:
rolls-roycemotorcars.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Canyon Future Mobility Concept: varnost avtomobila in praktičnost kolesa