RUF Rodeo Concept Coupe: za tiste, ki so po duši kavboji

RUF Rodeo Concept Coupe

Čeprav je podjetje RUF staro že več kot 80 let, je svoj prvi pravi avtomobil predstavilo šele leta 1977. Od takrat je po vsem svetu znano kot izdelovalec enih izmed najbolj ekskluzivnih avtomobilskih mojstrovin, temelječih na modelih Porsche.

Vsake toliko pa pri RUF-u naredijo tudi nekaj za dušo oziroma za promocijo. RUF Rodeo Concept Coupe je “terenska” različica, temelječa na Porscheju. Avtomobil je narejen okoli enake karbonske karoserije, kot jo najdemo pri RUF-ovih športnih modelih SCR in CTR Anniversary. Za terenske potrebe so predelali podvozje in dodali robustne terenske pnevmatike.

RUF Rodeo Concept Coupe
RUF Rodeo Concept Coupe

Koncept ima po pričakovanjih štirikolesni pogon, poganja pa ga lahko atmosferska ali turbinska različica RUF-ovega boksarskega 6-valjnika. Za še večji terenski občutek so dodali strešni prtljažnik s svetilkami LED, sprednji cevasti odbijač, varnostno kletko, na zadek avtomobila pa pritrdili lično lopatko. V tem trenutku je Rodeo zgolj koncept in študija, da pa bo kdaj ugledal serijsko proizvodnjo, je malo verjetno.

Galerija: RUF Rodeo Concept Coupe

Dodatne Informacije

Več informacij:
ruf-automobile.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!