Ruski par, ki ima medveda za hišnega ljubljenčka

Stepan - medved, ki je hišni ljubljenček

Spoznajte Stepana, udomačenega medveda, ki s Svetlano in Jurijem Panteleenko živi v Moskvi. Panteleenkova sta medveda siroto posvojila, ko je bil star zgolj tri mesece in v zelo slabem stanju. 23 let kasneje je zdrav in srečen in še vedno živi z njima, čeprav je postal velik kot omara!

Stepan ni običajen hišni ljubljenček. Je namreč medved. Medved v svoji polni velikosti, ki pa se obnaša kot pes ali mačka, na trenutek celo kot človek. Njegova usoda bi lahko bila sicer precej drugačna. Ko so ga namreč lovci našli v gozdu starega tri mesece, je bil v zelo slabem stanju in za odstrel, Svetlana in Yurij Panteleenko pa nista imela srca, da bi ga prepustila kruti usodi, zato sta ga sprejela v svoj dom in s tem spisala eno najbolj nenavadnih zgodb o hišnih ljubljenčkih.

PREBERITE ŠE: Platno je njeno plesišče, plesni gibi pa poteze na njem


Še bolj kot to, da se medved prosto sprehaja po njunem stanovanju, je presenetljiv podatek, da Panteleenkova ne živita kje globoko v gozdu, ampak sredi Moskve. Stepan se ne samo rad crklja, ampak tudi pomaga pri hišnih opravilih. ”Stepan obožuje ljudi in je zelo družaben. Ne glede na to, kaj si ljudje mislijo, ni agresiven,” pravi Svetlana in dodaja, da ju še nikoli ni ugriznil. 23-letnik dnevno poje 25 kilogramov rib, zelenjave in jajc, formo ohranja z igranjem nogometa, prav tako pa rad pozira pred kamero.

Dodatne Informacije

Več informacij:
medvedstepan.ru

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!